take me away

Jag vet att såna här inlägg är grymt ointressanta men jag har så oerhört tråkigt just nu. Kristin frågade mig tidigare om jag ville se på film med henne men jag kände mig inte frisk nog för att orka vara trevlig. Men nu ångrar jag nästan att jag sa nej för gud vad trist det är här hemma. Det är tur att man har en syster som man kan ha dammsugarkrig med. tyvärr så fick jag se mig besegrad. Och ingen är inne på msn heller. Allt verkar bara helt dött. Tacka vet jag bloggarna. Eftersom jag läser drygt 24 bloggar så hinner jag inte alltid med att läsa alla men det är vid tillfällen som de här som man är glad att man har lite att läsa ikapp så just nu pågår ett slags blogg-maraton på min dator.


Blir inte alltid som man tänkt sig...

Idag hade jag tänkt att jag skulle vara friskare och jag tänkte att solen skulle skina, för jag hade nämligen planerat att ta en promenas längs älven. Men när jag vaknade imorse så kände jag på en gång att bihålorna var helt ömma och när jag sedan tittade ut genom fönstret så fanns inget annat än en massa moln på himmelen. Solen kom inte fram förrän på eftermiddagen men jag kände mig fortfarande krasslig så jag hoppas på en vacker dag imorgon eftersom jag då har bestämt mig för att vara helt frisk!
Dagen tillbringades istället här hemma med min syster. Förmiddagen ägnades åt att städa, sen blev det Yatzy men Mandi. Jag vann! såklart. Sen åkte vi ner till mamma för att ta bilen till Maxi för att handla. Jag tjatade till mig en ansiktsmask och någonting som man kan ha i badet för "en friskare känsla" , och det lät ju bra så nu hoppas jag att det kanske kan få mig friskare lite snabbare.

Puss!

Handledarkurs

Då hade man äntligen varit på den 3 och ½ timmes långa hanledarutbildningen. Det finns inte så mycket att säga om det förutom att det säkert var nyttigt att få veta det som berättades. Och nu återstår bara ca en månad innan jag får börja köra. Blä för att vänta!
Nu är jag faktiskt trött och klockan är bara 22.20. Det är illa när det är lov och allt. Men sängen är väldigt lockande just nu och det dröjer nog inte innan jag gör mitt täcke sällskap.

Vill bara berätta att jag har fått min första bränna för i år också! Inte så där brunt och fint förvisso, utan en liten röd fläck på bröstkorgen. Jag satt ute och solade och hade inte en aning om att det fanns ställen på kroppen som blev ofrivilligt solat då det var meningen att bara ansiktet skulle få sin stänk av strålarna. Men om nån dag har det säkert gått ner så slipper jag se ut som att någon har slagit mig.

puss!

Ett steg närmare

Idag vaknade jag upp och hade ännu ondare i halsen. Det är så typiskt att man ska bli sjuk på lovet, det var samma sak på sportlovet. Men å andra sidan kanske jag borde vara tacksam att jag blev det nu och inte när det är skola eftersom det känns som att vi har hur mycket som helst nu.
Hur som, idag ska jag äntligen på handledarutbildningen för körkortet så jag kan börja övningsköra med mamma och pappa. De har varit otroligt sega med att anmäla sig till det och när jag säger det till dem så svarar de bara: " "Men du har ju inte velat tidigare"  VA!? Jag har ju tjatat om det från den dagen jag fyllde 16. Ibland förstår jag mig inte på dem. Men idag är det i alla fall dags, och imorgon gör jag vägarna osäkra, bokstavligt talat. Fast ni behöver inte oroa er, jag håller mig på Örsholmen.

puss!

webshopping

Jag är så sugen på att handla något från forever21.com eller gojane.com så jag tror jag dör. Men även om dollarn är väldigt låg nu och det innebär att det blir lika billigt som att gå på rea här hemma så tror jag inte att min plånbok tillåter mig att köpa något mer nu. Jag har bestämt mig för att leva så snålt jag bara kan den närmsta månaden. Dels för att jag ska på shoppingresa till huvudstaden inom kort och måste ha några pengar kvar att spendera då. Och sen tog det hårt på mig att jag hade så lite pengar kvar den här månaden. Men å andra sidan så behöver jag verkligen lite nya vårkläder. Jag behöver också en ny bikini till sommaren och har börjat fundera på vilken typ jag vill ha. Är väldigt sugen på något färgglatt. Något som dem här kanske?


     
Båda från www.gojane.com. t v: ca 102 kr. t h: ca 114 kr.

Träningsdagen inställd

Jag hade tänkta att lägga upp ett träningsschema idag men eftersom jag inte känner mig riktigt frisk så blev det inte så. Jag vill verkligen gå på danspasset ikväll men tror inte att det vor det bästa att göra nu. Funderar på om jag istället ska ta ett yoga-pass i vardagsrummet. Ja så får det nog bli, det är ju inte så ansträngande, snarare avkopplande. Jag går och gör det nu.

puss!

Som ett brev på posten

igår gick jag runt och beklagade mig över att jag var så pank. Hade bara 58 kr på kontot och när hände det sist? Brukar faktiskt ha ganska bra koll på min ekonomi men nu verkade pengarna bara ha runnit iväg. Så gissa om jag blev överlycklig när jag igår hittade pengar som jag inte visste att jag hade. Jag satt och rensade igenom en låda med massa födelsedagskort och annat och självklart var jag tvungen att läsa igenom alla. Ett av kuverten kändes lite tjockare än de andra, inget som jag tänkte särskilt mycket på, men när jag öppnade det tappade jag nästan hakan. I kortet låg det 350 kr! det tackar man för. Välbehövligt i dessa tider. Men som tur är så kommer studiebidraget snart och så får jag förhoppningsvis pengar av de som lånat av mig snart också.

Städdag

Hela den här veckan är en städvecka för mig. Jag rensar igenom hela mitt rum och det behövdes kan jag tala om. Jag har kommit halvvägs och har redan fått ihop över fyra kassar med saker som ska slängas. Gud vad mycket skit man har samlat på sig genom åren. Nu lät jag som en gammal tant men det är faktiskt så. Och så har jag hittat saker som jag inte ens kom ihåg att jag hade. De senaste dagarna har varit som en enda stor nostalgiresa. Jag har drömt mig tillbaka till allt som vi gjorde när vi var små och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknade den tiden. Jag har hittat saker som jag fått av kompisar jag hade när jag var liten och jag har insett hur mycket jag saknar vissa av dem. Det finns så många minnen som vi delar tillsammans och som ingen annan skulle förstå om man försökte förklara.
Hur som helst så är detta alltså en städvecka för mig och idag har jag dessutom fått en lista av mamma med saker som ska göras, och duktig som jag är så har jag redan gjort det mesta och har nu bara att vika tvätten kvar.

puss!


avundsjuk?

image28

För jag har biljetter!! För jag har biljetter!!
eller okej, jag har en biljett, den ena är Marikas. Var nere på stan och köpte dem tillsammans med Julia och nu är vi ett steg närmare att få se Sveriges just nu skönaste kille alla kategorier: Björn Gustafsson!
Synd bara att vi måste vänta till oktober.

Datorn har något emot mig

Idag har datorn verkligen inte varit på min sida. Internet har inte fungerat och den har låst sig varannan minut. Jag sa till den att nu ger jag dig en sista chans för idag sen ger jag upp och då får du stå här helt ensam och övergiven. Och det verkar faktiskt som att den tog hotet till sig för nu har den fungerat i hela tio minuter! får se hur länge det håller i sig.

puss!

God morgon

Nu känns det som att påsken är förbi och lite skönt måste jag medge att det känns då det var längesen jag kände mig så tjock som jag gör nu. Jag har nästan levt på godis de senaste dagarna och än är det inte slut så jag får be mamma låsa in det nånstans. Jag håller på att bli sjuk också, något som jag verkligen inte vill bli nu eftersom jag skulle vilja träna. Jag funderar på att ta en träningsdag imorgon, men jag får se hur jag mår. Idag måste jag i alla fall ner till stan. Biljetterna till Björn ska hämtas ut senast idag och jag kanske ska byta vårjackan som jag köpte. Kan verkligen inte släppa en annan som jag hittade. Men innan jag åker ner till stan ska jag feta mig ännu mer eftersom det är våffeldagen idag!

puss!

Hus

Jakten på hus fortsätter och idag åkte hela familjen på en liten tur för att kolla på några hus som var till salu. Jag visste redan innan vi såg dem att jag inte ville bo där eftersom att de alla låg utanför Karlstad. Och det var inte särskilt svårt att övertyga de andra att inte flytta dit, det räckte med att se dem så var det klart. Det ena huset var jättelitet och såg ut att bara ha två rum men mamma blev intresserad av det, som sommarstuga då. Det andra huset såg ut att vara hämtat direkt från en amerikansk film, och då menar jag inte ett sånt där drömhus med stor gräsmatta och vitt staket. Jag menar ett sluskigt ruckel med en tomt som troligen aldrig någonsin sett en trädgårdssax. De andra husen var inte heller mycket att ha. Så vi styrde bilen mot IKEA istället. Där träffade jag Kristin som jag inte pratat med sen festen i fredags. Och det verkar som att de flesta hade tyckt att den var bra. Jag undrar om hon kanske ska med på danspasset imorgon, glömde fråga henne. Vore kul i så fall.
Efter IKEA kom det där besöket på sjukhuset som jag fasat för. Men det var inte så farligt som jag trodde det skulle bli, även om det var lite darr på rösten när jag pratade. Men han hade blivit lite bättre och det verkade som att han uppskattade vårat sällskap.

Måste bara tillägga att nästa match vinner Färjestad!

puss!

Sjukhus

Jag vet att det är många som hatar sjukhus och jag är en av dem. Jag klarar inte av människor som mår dåligt och jag klarar inte heller av att se blod. det kan ha något att göra med en blodig upplevelse jag hade när jag praoade på dialysavdelningen på sjukhuset en gång. Men hur som helst så är det så att min morbror just nu ligger inne och självklart så borde jag åka dit för att visa mitt medlidande och men jag har helt enkelt inte klarat av det. Jag har aldrig gråtit inför min morbror, om man inte räknar med när jag var liten, men jag är rädd för att jag kommer att göra det när jag ser honom. Jag hoppas verkligen att han får komma hem snart, men tidigast tisdag säger läkarna för det är då proverna kommer tillbaka från England. Hoppas verkligen han kommer hem snart så jag slipper åka dit. Jag kanske låter självisk men det kan inte hjälpas. Och jag klarar inte av att han mår dåligt. Bli bra igen!


Lite sent

Jag hann inte uppdatera något igår eftersom vi hade gäster hela dagen och idag var det helt omöjligt att komma in på bloggen. Så jag får ta ikapp det nu.
Festen i fredags blev väldigt lyckad, även fast vi inte hade fått tag på något att dricka. I början av festen var det lite segt och vi bestämde oss för att åka in till stan för att se hur Julia och Michelle hade det men det var inte så mycket roligare där så då tog vi med oss dem på nästa buss tillbaka till festen på Skoghall. Där hade partyt kommit igång och vi dansade hela natten tills vi inte orkade mer och åkte hem. Nästa dag var det påskbord här hemma så jag var tvungen att gå upp tidigt och hann därför bara sova fyra timmar och det var inte lätt att hålla sig vaken vid matbordet. Måste ha sett helt drogad ut för jag kunde knappt hålla ögonen öppna.
Igår kväll var det ju hockey och då kunde jag ju inte gå och lägga mig tidigt direkt. Vi blev tvugna att åka till mormor och morfar för att se matchen då vi inte har den kanalen här hemma. Och gud vad skönt att de vann!

Grattis till Kristin som fyller 18 idag!

puss!


Party tonight

ikväll blir det fest. Jag har klädproblem, har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Ska nog försöka rota fram något ur min systers garderob eller så får jag i nödfall leta i mammas, kanske har pappa eventuellt en skjorta man kan göra något roligt av. Får se vad det blir. Det blev ingen promenad idag, Milton åkte hem tidigt i morse så det hanns inte med. Man kan säga att vi bytte ut Milton mot Nils som kom nån timme senare. Han har lekt frisör så frisyren till ikväll är klar. Synd bara att den förstörs när jag duschar sen. Nu kom jag på att jag har en present att slå in. Bäst att jag går och gör det innan jag glömmer bort det.

puss!


Milton

Första dagen på lovet har snart tagit slut. Det blev en slapp dag fram till eftermiddagen. Då skulle vi nämligen hämta Nils från dagis, sen hämta Amanda från skolan för att sedan ta en tur på stan. Jag försökte hitta något att ha på mig imorgon men inspirationen var inte på topp så det enda vi fick med oss hem var påskgodis och en smörgåstårta. Efter stan åkte vi och hämtade morfar och mornors hund Milton som ska sova hos oss inatt. Just nu är han ute och rastas av mamma och Amanda medan jag sitter här, lat som jag är. Men imorgon ska jag ta en riktig långpromenad har jag lovat.

puss!


Mercy

Jag funderar starkt på att köpa One Republics album. Har lyssnat på alla låtarna från det och jag älskar varenda en. Mercy har fastnat i mitt huvud och vill inte ge sig av. Ryan Tedder måste vara en av de absolut bästa låtsskrivarna just nu.

image27

Påsklov!

Lite innan klockan tre idag så blev det äntligen påsklov. Det känns som att det nyss var sportlov, men man klagar ju inte. Vi var ivägtvingade på en föreläsning om klimathotet på eftermiddagen. Finns inte så mycket att säga om det förutom att det var tråkigt. Jag är faktiskt intresserad och försöker engagera mig i frågan men föreläsningar där allt man får se är en massa statistik gillar jag inte. Jag satt mest och väntade på att någon skulle göra något riktigt galet för att lätta upp stämningen men det hände aldrig. När man är uttråkad är det lätt att skratta åt vad som helst och jag skäms för att det därför inte var så svårt stt skratta åt en av föreläsarna som hade tydliga talproblem, han lät som en liten bebis. Men han var nog det enda på föreläsningen som var roligt så jag kanske ska vara tacksam istället.

Tidigare idag hade jag utvecklingssamtal. Jag fick reda på att jag ligger lite sämre till i vissa ämnen än vad jag trodde så just nu känner jag lite panik över plugget. Måste ta tag i några ämnen så att jag kan väga upp betyget de månaderna som är kvar.

puss!

Grattis Mandi!

Idag blir min kära syster 15 år. Vi var uppe i ottan för att störa henne i hennes skönhetssömn med vår inte alls morgonfalska skönsång. Sen var det dags för skola. Jag fick reda på tre prov och samtliga vill jag bara glömma så fort som möjligt. Jag var ganska övertrött hela dagen så många skratt för ingenting blev det. Roligast idag var nog när det från ingenstans dök upp en kille i trappan när vi var på väg ner och Marika skrker till så att han nästan trillar baklänges. Som sagt: övertrött.
Nu fortsätter firandet av Amanda. Gästerna har faktiskt redan kommit så jag borde nog gå och vara lite social.

image26
Den här tårtan skulle inte jag tacka nej till.

Puss!

The Secret Garden

Gjorde booktalk på engelskan idag. Hade inte läst ut boken men det gick bra ändå och eftersom jag pratade om boken idag så är jag ledig från engelskalektionen på torsdag. Så påsklovet börjar tidigare, hur skönt som helst! Och det är nästan ännu skönare att jag nu slipper läsa ut boken. Det var väl en ganska gullig bok men väldigt tråkig fast det kanske berodde på att de pratade med yorkshire-dialekt som var väldigt svår att förstå. Läraren verkade tycka att den lät intressant i alla fall. The Secret Garden hette den för de som undrar.


Vår eller Vinter?

Hade sovmorgon idag, men jag vaknade i vanlig ordining tidigt ändå. Försökte somna om men det lyckades jag inte särskilt bra med och gick istället upp och åt frukost. När jag tittade ut genom fönstret fick jag en mindre chock när allt jag kunde se var vitt. Jag trodde verkligen att det var dags för våren att ta oss mot sommaren men vädret tyckte tydligen något annat. Eftersom jag inte hann att äta lunch i skolan och inte heller innan jag åkte ner till skolan så resulterade det i att jag inte hade ätit på nio timmar när jag kom hem. Det är aldrig så skönt att komma hem som när man är trött och hungrig. Efter skolan mötte jag upp mamma på stan för att leta efter en vårjacka, eller egentligen för att prova ut en som jag hittat sen tidigare. Självklart så fanns den inte i min storlek men jag hittade en annan som var jättesöt och jag får se om jag kanske tar ork till mig att gå dit imorgon igen och köpa den.


puss!

"Bye bye mr bajs"

Mandi fyller år på tisdag och därför fick vi besök från delar av släkten på eftermiddagen. Bland dem Elin och Nils, mina gullungar till kusiner. Man får aldrig en tråkig stund när de är med. Nils har lovat mig att jag ska få åka i hans bruna BMW. Det där med bruna bilar verkar han ha fastnat för. Men sen ändrade han sig ca en miljon gånger till andra bilar och färger och jag tror att vi bestämde oss för att jag skulle få åka i hans silvergröna volvo. Det ska jag komma ihåg om 16 år när han får ta körkort. Jag spelade den försvunna imanten (Diamanten) med Elin och Ludvig. Nils var också med ett tag men blev sen utkastad eftersom han envisades med att gå på spelplanen. Varje gång när någon skulle gå var Nils först med att säga hej då, på sitt eget sätt "Bye Bye Mischer bajsch". Jag älskar dem mina kusiner, Nils Axel Kjell Stortoken Andersson Gärds och Elin Ingrid Storbusen Andersson Gärds.

puss!


Melodifestivalen- vad annars?

Självklart måste jag skriva ett inlägg om kvällens stora händelse: Melodifestivalen. Inte helt oväntat vann Perelli och det gjorde mig ingenting. Tyckte inte att låten var särskilt bra men inte dålig heller. Tyckte inte att någon av låtarna var speciellt bra så för mig hade vem som helst kunnat vinna bara det inte blev Christer Sjögren för då hade jag grävt ner mig tills Europa hade skrattat klart. Lite ledsen är jag för att Björn Gustafsson inte längre kommer förgylla mina lördagar men som tur är kommer han var med mycket i rutan framöver och det är en stor tröst!

puss!

Välbehövligt

Jag tar just nu en liten paus. jag håller nämligen på att rensa garderoben och det var verkligen inte en dag för sent. Hade inte en aning om att jag hade så mycket kläder som jag inte använder. Några kassar har jag fått ihop med kläder som aldrig mer kommer få nudda min garderob. Jag har lite svårt för att skiljas från saker och tänker ofta " Den här blir säkert inne om nåt år". Men nu har jag tagit mitt förnuft till fånga och kastat det som bara tar upp onödigt mycket plats. Nu känns det så mycket roligare när jag öppnar garderoben.


Flirt!

Är så nyfiken på hur den här parfymen doftar, flaskan är ju så söt!image24

Wettergrendagen

Gårdagen var faktiskt rolig. Det gick inte så bra för oss med försäljningen men vi fich mycket positiv respons. Det var några stycken som tog vår mailadress så man kan ju hoppas att de hör av sig för att köpa en halsduk. Dagen hade kunnat vara mycket bättre om det inte vore för att jag hade huvudvärk hela dagen. Värst var det på middagen, jag tror inte att jag var så särskilt trevlig då. Jag har också väldigt ont i ryggen idag efter att ha varit tvungen att stå hela dagen igår. Men om några dagar är det förhoppningsvis som vanligt igen. Vi vann inga priser och det hade vi inte räknat med heller, hade blivit väldigt förvånad om vi hade vunnit något. Däremot så vann de som stod mittemot oss några priser och det var ju  kul. Om jag ska summera dagen så är jag nöjd även om jag inte kunde njuta så mycket av den eftersom jag fortfarande kände mig uppstressad. Nästa år kommer jag nog inte vara med som utställare men ett besök blir det nog.

puss!


smile

För första gången på några dagar så kan jag ta det lugnt. Det enda som stod på planeringen idag var en tid hos tandläkaren. Jag fick mina framtänder slipade så att de blev jämnare. Och jag glömmer hela tiden bort att tänderna är lite kortare nu så det blir konstigt när jag biter ihop men det är bara att vänja sig. Jag tog lite ledigt efter att jag varit hos tandläkaren, skippade företagsekonomin och jag tycker faktiskt att jag har gjort mig förtjänt av vila efter allt som varit.

Ha en riktigt bra dag!
puss!


dan före dan

Dagen blev så stressig som jag hade tänkt mig, men jag tror att jag lyckades få ihop allt som skulle fås ihop. jag kom hem precis i tid för att hinna duscha och äta innan Gossip Girl. Nu är det bara lite småsaker som ska packas inför imorgon. Jag kommer säkert ha träningsvärk imorgon eftersom jag fortfarande är helt skakig i armarna efter att ha burit ner bord för trapporna från femte våningen. Eftersom det var jag som själv fick inhandla allt idag så blev jag tvungen att lägga ut ännu lite pengar vilket inte känns så bra eftersom jag inte tror att jag kommer få pengarna tillbaka, så det får bli till att försöka sälja så mycket man bara kan. Jag hoppas bara att allt slit idag ger mödan imorgon och *beep* ta den som inte är nöjd med det jag ordnat. Jag ber om ursäkt ifall jag är lite gnällig men det är inte lätt att vara annat just nu, speciellt när det fortfarande är ett enda stort kaos i mitt huvud just nu.
Nu är det dags att börja en liten skattjakt efter småsaker till imorn. Får se vad jag kan hitta. Spännande.

Puss! och sov gott!

Får man sova nu?

Just nu drar jag en djup suck av lättnad, eller utmattning. Detta är första gången denna dag som jag faktiskt kan ta det helt lugnt. Hela dagen har varit en enda stor hektisk dimma. Skolan var segare än vanligt men förutom det så har jag stressat bort den största delen av dagen. Med anledning av att det är Wettergrendagen på onsdag så användes morgonen till att försöka få ihop material till vår monter. Och vi kan kalla morgonen totalt bortkastad eftersom ingenting gick som det skulle och vi nu har minst lika mycket att göra imorgon. Skolan slutade efter fyra och då var det bara att ta första bästa buss hem, som man såklart var tvungen att vänta på i tjugo minuter. Väl hemma var jag tvungen att städa, äta och göra allt iordning för sminkkvällen som denna kväll hade siktet inställt på mitt hus. det var mycket trevligt och jag vill inte gå och ta bort make up:en som jag fick. Samtidigt finns det inget jag hellre vill göra just nu eftersom då kan jag äntligen gå och lägga mig och hoppas på att huvudvärken som jag haft hela dagen ska försvinna. Det känns som att jag borde sitta och planera när jag ska hinna andas imorgon eftersom detta är något som jag troligen inte kommer ha tid med då det är hundra saker att göra. Men min ängel till mamma kanske kan hjälpa mig att komma till alla ställen som jag måste till imorn. Det skulle ta bort en del av bördan från mina axlar eller åtminstone spara tid. Jag fasar inför torsdagen då jag troligtvis kommer att få jordens break down. Så om jag inte skriver på länge så vet ni vad det beror på.
Imorgon är det till råga på allt språkprov, något som jag verkligen kan klara mig utan. Önska mig lycka till och jag önskar er lyckliga dagar tills vi hörs igen!

puss!


Kom helg kom

Äntligen börjar vi närma oss helgen. Men först är det fredag och en fullspäckad sådan. Efter skolan bär det iväg på jakt efter de saker som vi behöver fixa innan Wettergrendagen. Det kommer säkert ta en stor del av eftermiddagen. Sen ska jag hämta mina små gullungar till kusiner på dagis och sen hem till dem och busa lite. Sen blir det myskväll i mormor och morfars hus. Det är bäst att passa på nu när de är bortresta.
Imorgon är det bad på idrotten också, något som jag verkligen måste vara med på, men tyvärr så har naturens lagar sett till att det inte går den här veckan. Detta känns väldigt jobbigt eftersom jag blir tvungen att göra det efter skolan någon dag. men men what to do.

Fri som en fågel...nästan

Äntligen har man gjort proven för veckan och kan ta det lugnt, fast jag har en franskaläxa att göra men jag fattar inte vad man ska göra så den får förbli ogjord. Jag kan inte riktigt säga hur jag tror att provet gick för det kändes varken bra eller dåligt. Vi slapp engelskan idag också, hade HRL istället. Det känns bra att kunna det nu ifall man blir tvungen att rädda livet på någon, fast jag hoppas man slipper just det. Instruktören berättade att det inte var ovanligt att folk spydde när man utförde HRL så jag hoppas verkligen att jag slipper utföra det. Fast det är klart att om man nån gång blir tvungen att göra det så får jag väll ställa upp då.

puss!


trött, trött, trött....

Det har varit en väldigt seg dag idag. Har bara velat sova bort den. Dagen började med prov, Ekologi, det var ett lätt prov men jag tror tyvärr att jag slarvade bort många av frågorna. Jag fick förresten tillbaka mitt företagsekonomiprov i tisdags. Och jag är mycket nöjd med resultatet. Det var ett ganska svårt prov men jag fick faktiskt vg+ på det, tredje bästa i klassen. Så jag känner mig lite stolt faktiskt. Men nu är det aktiekunskapsprovet imorgon som gäller. Det kommer nog inte bli en lätt match direkt, speciellt eftersom jag inte har någon som helst lust att plugga just nu, är bara trött och fortfarande lite illamående. Det sistnämnda beror på att jag och Marika bestämde oss för att äta en muffins på mat & muffins. Supergott var det, och nu har jag  tre gånger kvar att äta där eftersom det finns tre sorter som jag inte smakat än och det måste jag såklart göra. Jag tror att jag får lov att utnämna Mat & Muffins till mitt nya favoritställe.

puss!

Studiedag

Idag har det varit studiedag så jag har varit ledig. Men det har inte hänt så mycket, kände mig bättre ett tag så då passade jag på att ta en promenad med mamma som också var ledig. Det var skönt att komma ut lite då det känns som att jag har suttit inne hur länge som helst. Fast det var väldigt skönt att komma in sen också eftersom det blåste och var väldigt kallt. Jag har även läst i engelskaboken idag, en hel del faktiskt. Jag upptäckte att det är drygt tre veckor kvar innan den ska vara utläst och jag har mer än hälften kvar så nu blir det bara till att läsa så fort man får tid över. Om det bara hade vart en bra bok. Boken är mer av en barnbok och de pratar med yorkshire-dialekt som är väldig svår att förstå, så det tar ett tag för mig att läsa den då jag måste läsa om en del meningar flera gånger för att förstå. Men jag har bestämt mig för att jag ska hinna läsa ut den, får hitta på en belöning så att jag gör det.

puss!

Jag såg det snöade

Har nyss kommit hem efter en tur till affären och det var en bragd bara att gå till bilen. Förkylningn blir bara värre men imorn har jag bestämt att jag ska vara frisk eftersom jag och Marika troligen ska på jakt efter sponsorer till wettergrendagen. Men bion är också inställd, eller mer förflyttad till nästa helg.
Och så måste jag bara berätta en sak som gav mig hoppet om skid- och pulkaåkning  tillbaka. När jag skulle gå och lägga mig igår nån gång vid kl. 01.20 kanske så kollade jag ut och såg att det snöade! Jag stod och kollade ut genom fönstret länge innan jag med glädjeskutt tog mig till sängen för att sova.

puss!

75-årsfesten

Så har man varit på farfars 75-årsfest. Och jag måste erkänna att det var roligare än vad jag trodde att det skulle bli. En fest full av pensionärer låter inte direkt så lockande men efter igår kväll så kan jag dra slutsatsen att gamla människor blir väldigt roliga när de har druckit lite för mycket. Farfar blev blödig som vanligt när släkten är samlad. Han gav både mig och min syster fina tal om att man inte ska röka, inte bli mamma när man är ung och hur mycket han älskade oss. Jag älskar min farfar. Det kom flera tårar från farfars håll under kvällen. Våra släktträffar är alltid lite speciella, fast man vet alltid hur de ska sluta. Det slutar i de flesta fall med att en viss person gråter och är arg för saker som hänt tidigare och startar stora bråk. Denna gång var inget undantag men mamma såg varningssignalen tidigt och och vi hann och åka innan det värsta bröt ut. Thank God.
Idag vaknade jag tidigt för mamma och pappa var ju bara tvugna att se vasaloppsstarten och det är väldigt svårt att sova när de är uppe och grejar. Men det gör inget att jag inte fick sova, nu fick jag ju starta dagen tidigt, fast jag har inga planer för idag. Träningen är nog inställd för min del eftersom jag fortfarande är förkyld. Men ikväll blir det nog bio om bara en viss person orkar pallra sig ner till stan.

puss!


RSS 2.0