I can feel the soil falling over my head

Nu är det inte många dagar kvar innan man får byta ut den där åttan mot en nia. Inget gör mig gladare just nu än tanken på att det snart är ett nytt år. År 2008 har verkligen varit året då allt hände, ett år som jag kommer minnas så länge jag lever och ett år som har satt sina spår. Det har hänt mer än vad jag har orkat bearbeta och jag vill be om ursäkt till alla som jag har sårat eller betett mig illa mot, det var aldrig med mening och jag ångrar det djupt. Helst av allt skulle jag bara vilja ta en paus från mig själv just nu, men eftersom det verkar mer eller mindre omöjligt så har jag bestämt mig för att istället ta en paus från bland annat bloggen, jag vet inte hur länge men jag vet att jag kommer fortsätta blogga senare eftersom jag faktiskt tycker att det är både roligt och skönt att skriva av sig sina tankar och händelser från dagen. Men nu behöver jag få lite ordning på allt igen och börja göra allt det jag tycker om att göra som har fått stått vid sidan alltför länge. Det kanske händer att det dyker upp ett inlägg lite då och då om andan faller in.

Gott nytt år på er!



Oh well, enough said

confused

God morgon! Även om den bara är lite sådär halvgod för mig. Igår var det utgång eftersom vår kära stockholmisar var på besök. Jag kan inte bestämma mig för om kvällen var lyckad eller inte. Jag hade riktigt roligt men jag gjorde också bort mig rätt så rejält, och i slutet av kvällen var jag mest bara förvirrad. Och det är jag fortfarande fast det har väl mer börjat gå över i ångest. Men that's life och jag blir nu tvungen att försöka reda upp den här soppan litegrand så mitt samvete inte behöver kännas så tungt. Jag får grubbla vidare under frukosten som väntar nu.

puss!


Make my wish come true

Julen är enligt mig den bästa tiden på året och det känns lite jobbigt att den är över så snabbt. Som tur är så kan man fortsätta mysa med julkänsla ett litet tag till. Jag kom fram till att det kommer bli tre utgångar på en vecka. Inte mig emot eftersom jag nästan alltid är på om det vankas fest. Och igår var en av dessa tre avklarad. Och om jag ska vara helt ärlig så kunde jag lika gärna stannat hemma för jag hade inte särskilt roligt. Det är bara att hoppas på att lördagen blir bättre vilket jag är säker på att den blir!
Nu ska jag leta upp lite knäck och sen sova tills jag ska iväg på årets förhoppningsvis sista julbord.

puss!


dan före dan

Jag antar att ingen av er har missat vilken dag det är imorgon. Den här julen kommer inte bli som alla andra jular och det har man märkt av rätt mycket. Ingenting går som det ska och det känns som att man har stressat ihjäl sig för att allting ska gå ihop. Men idag har jag i alla fall köpt de sista julklapparna och även om jag inte är hundra procent nöjd med vad det blev så får det ändå duga. Nu är jag hemma hos mamma, det känns som att jag inte har varit här på hur länge som helst vilket min chokladkalender kan bevisa:



Men nu är jag här och ikväll ska vi bara mysa och ha det gött. Klä granen, smaka julskinkan och slå in julklappar ska vi göra förstås men sen blir det lugnt.

Jag kanske inte får tillfälle att säga det senare så jag säger det nu istället:

HOPPAS ATT NI ALLA FÅR EN RIKTIGT GOD JUL!


sista dagen på jobbet

Äntligen kan man ta jullov. Underbart! Just nu är jag hur trött som helst och orkar inte skriva något vettigt så jag säger god natt istället och hoppas att ni alla drömmer lika sött som jag tänker göra!

puss!

Grattis 43-åringen!

Idag är ingen vanlig dag för det är min pappas födelsedag! Hurra! Min syster tvingade upp mig tidigt imorse för att sjunga för honom. Hon sa att hon var rädd att han skulle hinna vakna innan vi kom så klockan 8.00 stod vi i sovrummet med morgonhesa och alldeles förfärligt falska stämmor och sjöng. En bok, fyra chokladaskar och nån träsak som man skulle ha till kaviartuben (ska jag vara ärlig så fattar jag inte riktigt vad det är för nåt) fick han av sina söta döttrar.
Idag är det alltså tårta som gäller och sen blir det jobb i åtta timmar! Jag får se till att proppa i mig rejält med fika så jag inte behöver dra med mig en särskilt stor matlåda.

puss!

Strawberry swing

Här sitter jag med jorgubbsluktande hår och är lycklig! Livet är bara för fint ibland.

God morgon!

Jag kände att det var dags att visa något slags livstecken. Det har varit sopdålig uppdatering här som ni kanske har märkt men det beror helt enkelt på att jag inte har haft tid. Det blir så när man slutar 23.00 på kvällarna. När man sen kommer hem så värker det i hela kroppen och det enda man orkar är att lägga sig i sängen. Fast det är värt de sena arbetstiderna och all stelhet eftersom jag verkligen behöver pengarna. Och nu är det bara två dagar kvar på jobbet om man inte räknar med idag för idag är jag ledig! Skönt! Så idag ska jag bara ta det lugnt. Det enda som är planerat är en lunch ute med pappa och lite julklappsshopping. Hoppas ni får en fin lördag, det tänker i alla fall jag ha!

puss!


workwork

Nu har jag slutat jobbet sen en halvtimme och jag är ganska så rejält sliten. Själva julkortssorteringen är inte så jobbig, det är bara det att man måste stå upp hela tiden. Ryggen är lite grinig nu kan jag säga. Så nu ska jag lägga mig och läsa igenom psykologin inför provet imorn och sen ska jag sova riktigt gött!

puss!


Ingenting går som man vill

Idag har varit en sådan dag då allt blir helt galet. Jag vaknade imorse och upptäckte att sim-kortet till mobilen var inaktivt så nu har jag två sim-kort och inget av dem funkar. Så det är en punkt på listan över saker som måste göras imorgon. Ska även köpa en balklänning som jag provade i fredags. Och sen så är det ju första dagen på jobbet också. Så imorgon kommer det vara fullt upp. Jag måste dessutom hinna plugga till ett prov på tisdag så jag vet inte riktigt hur jag ska hinna allt men det löser sig nog.

Idag har det luktat gott här i lägenheten. Det beror på att vi har bakat knäck. Tid tog det men gott blev det, tur var väl det. Jag stod för chokladknäcken och min syster för den vanliga knäcken medan mamma gjorde tryffel. Så nu har vi ett lager med julgodis. Lovely!



puss!

kyss mig inte det kommer bara leda till nåt ont ändå

Jag försöker ladda upp lide bilder men det vill sig inte riktigt. Men lite senare ska jag nog lyckas få upp nåt här på bloggen.
Det är så skönt att gå ut på en lördag för då kan man verkligen sega sig när man gör sig iordning. Det gillas! Och nu är jag så gott som redo för en partykväll. Det är bara kläder, smink och lite mat i magen som fattas. Det betyder att jag har massvis med tid på mig att ladda upp med Krunegård. Det blir nog en fin kväll.



Det kommer bara leda till nåt ont - Markus Krunegård och Säkert!
(Det fanns inte någon video till låten men det var någon som hade gjort den här hemmagjorda och den duger)

puss!

Bad me

Vilken dålig bloggare jag är! Det känns faktiskt lite konstigt att inte ha bloggat på två dagar, men jag lovar att vara lite duktigare i helgen. Nu ska jag laga mat men ska snart berätta lite om vad som hänt och händer.

puss på alla!

You should be here with me

Jag längtar så mycket till julafton så att jag inte vet hur jag ska klara mig i nästan två veckor till. Det är ju helt galet. Och vart tog snön vägen? Kom tillbaka!
Jag tycker att vi fortsätter att lyssna på jullåtar.


Det är inte lätt...

... när det är svårt. Och just nu är det verkligen inte lätt! När jag kom hem skulle jag byta kontantkortet i mobilen från telia till halebop men det vill inte riktigt funka. Eller rättare sagt det vill inte fungera alls. När halebopkortet är isatt så står det "sätt i rätt sim-kort" vilket jag ju redan har och jag provade att ta ut det och sätta i det igen flera gånger men samma sak händer. Så då tänkte jag att jag sätter i telia-kortet igen då, men då går det inte ens att sätta på mobilen. Så nu sitter jag här och känner mig handikappad eftersom mobilen inte fungerar. Men mest är jag orolig över hur fasen jag ska kunna vakna imorgon. Är hos mamma nu och vi har inte hunnit köpa någon väckarklocka än. Så jag har inte en aning om hur jag ska komma upp imorgon. Mamma slutar inte förrän klockan två inatt och har inte mobilen på på jobbet så hon är inte mycket till hjälp just nu. Finns det någon som vet hur man får mobilen att leva igen?

Monday Monday

Så var det måndag igen. Fast det gör faktiskt inte så mycket för jag känner på mig att den här veckan kommer att bli tusen gånger bättre än den förra. Det finns några saker inplanerade som jag verkligen ser fram emot till exempel hockey på torsdag och Markus Krunegård på lördag. Så nu är plånboken så där full av biljetter igen. Härligt! Det är då jag gillar den som bäst.
Det blev en mysig liten biltur tidigare ikväll med Marika. Bruttan har ju tagit körkort så självklart måste man ut och åka lite. Eller så liten blev inte turen. Vi åkte över nästan hela Karlstad plus en sväng på Hammarö. Jag älskar att åka bil när det är mörkt fast Marika tyckte inte att det var fullt lika roligt att köra i mörkret, och det kan man ju förstå. Mysigt var det i alla fall! Tack för det!

puss!

’Cos the snow keeps on falling even though we were bad

Idag blev det ännu mer kalas för samma flicka. Fast den här gången var det släktens tur att fira. Och jag tror att Elin är en av de sötaste små flickorna i världen. Bara så ni vet!
Nu är det inte så långt kvar till julafton som ni alla nog är medvetna om och paniken börjar infinna sig, den årliga traditionen vid den här tiden, haha. Så om det är nån som har något tips på vad sjutton man köper för något till sin pappa i julklapp så säg gärna till!
Har jag sagt att jag älskar julmusik? För det gör jag! I alla dess former (hur många det nu kan finnas) och till min stora glädje så finns det hur mycket av det som helst! Vi lyssnar på en tillsammans vettja!




puss!

Barnkalas är roligare när man är liten

Det finns nog inte en kroppsdel som inte värker på mig just nu. Jag har varit med och hjälpt till på min kusins barnkalas idag och jisses! Man sitter inte still en sekund kan jag tala om för er som inte vet. Jag sprang mest runt och fixade med allt samtidigt som jag kastade avundsjuka blickar på sexåringarna. Jag ville ju också vara med och leka för jag älskar de där lekarna som man lekte när man var liten. Är lite sugen på att fixa ett lekparty med alla gamla godingar. Det vore nåt!
Nu ska jag läsa bloggar vilket jag inte har gjort på nästan en vecka. Abstinens? JA! Och av någon anledning så vill inte bloggkoll fungera hemma hos mamma men här hos pappa går det så när jag nu loggade in så hade jag 353 olästa inlägg. Så nu vet ni vad jag ska sysselsätta mig med ett tag.

puss!


Ett erkännande

Jag tog mig själv lite ledigt från skolan idag, eller ja, helt ledigt tog jag inte eftersom anledningen till att jag stannade hemma var så att jag kunde plugga ikapp lite. Det känns som att jag har hamnat efter i alla ämnen. För att vara helt ärlig så mår jag inte så bra just nu, det här med flytten och allt har nog varit jobbigare än vad jag velat erkänna för mig själv. Jag har hela tiden haft inställningen att det ska bli skönt att det äntligen händer efter alla år och det är så jag känner också men det är klart att det samtidigt ät jobbigt att ens föräldrar flyttar isär. Jag har nog inte riktigt känt efter bara, har skjutit det framför mig och trott att om jag väntade med att känna efter tills allt var iordning och bra så skulle det inte kännas lika dåligt, det skulle dämpas lite av att allt annat var bra. Men jag orkar inte skjuta fram dem känslorna längre, det går inte och jag tror inte heller att det är särskilt hälsosamt att göra det. För att slippa tänka på det har sagt ja till att göra massa saker och hittat på nytt som behöver göras hela tiden vilket nu har resulterat i att jag har tagit på mig alldeles för mycket och nu istället känner att jag inte hinner med att göra någonting och som att alla förväntar sig att jag ska klara av allt, men jag erkänner: jag klarar det inte! Hatar att erkänna att jag inte klarar av något men det är så det är nu och helst av allt skulle jag bara vilja gå och gräva ner mig tills julafton. Kanske ska ta och sätta mig nånstans och hoppas på att det snöar tillräckligt mycket för att jag ska maskeras till en snödriva.
Och december som brukar vara min favoritmånad.

Onsdag i Stockholm

Idag var det alltså Stockholm som gällde hela dagen. Vi var på Moderna museet och hade surrealistisk workshop eller vad det nu hette, och det var faktiskt intressant tyckte i alla fall jag som är lite halvt intresserad av konst sådär. Så om ni är i Stockholm tycker jag absolut att ni ska ta vägarna förbi och ta en titt på Max Ernsts utställning. Efter några timmars konst blev det såklart en liten tur på stan. Strosade mest runt och kollade på alla julmarknader som var, fast jag fick bara med mig en muffins hem, hade ingen lust att shoppa riktigt. Nu har jag riktigt ont i fötterna och ska försöka somna tidigt även om jag sov tillräckligt på bussen.

puss!

Imorgon

Imorgon blir det Stockholm hela dagen. Lite olägligt eftersom jag känner mig mer stressad än på länge och skulle behöva göra massor av annat än stockholmera. Om det gick skulle jag spola framåt i tiden utan att tveka. Det känns som att allt går emot mig och det är hundra saker att göra hela tiden, vilket gör att jag också känner att jag är sur och otrevlig mot andra och det är verkligen inte meningen. Och jag hatar att känna såhär, det får mig att bli arg på mig själv och det gör allt ännu gnälligare. Usch! Förlåt för att ni får stå ut med mina små...ja, vad de nu är. Nu ska jag gå och lägga mig eftersom jag ska upp 5.30 imorgon!

puss!


Omflyttad

Det kommer nog bli lite glest mellan inläggen den här veckan. I helgen flyttade vi och i lägenheten har inte internet börjat fungera än. Så nu passar jag på att blogga lite när jag ändå är hemma hos pappa (ja, mamma och pappa har flyttat isär, jag tror inte att jag har berättat det här på bloggen än, men så är fallet hur som helst och jag bor nu alltså på två adresser.) Det kommer nog bli en jobbig vecka med flyttstök, julstök och allt annat stök, dessutom är det mycket att göra i plugget men jag ska nog överleva. Men där har ni i alla fall anledningen till att jag är lite frånvarande.

Puss på er och sköt om er!


RSS 2.0