Nu åker jag!



Dalarna väntar.
Ni får ha en bra helg alla söta människor!

puss!

No.01

Igår damp HM-katalogen ner i brevinkastet, den med heminredning. Och jag måste bara säga att jag tyckte att de har lyckats riktigt bra. Själva inredningsprylarna vet jag inte så mycket om för mitt fokus hamnade mest på bilderna och designen av själva katalogen. Inspirerande och vackert.






Packapackapacka

Fart och fläkt hela tiden. Om två timmar ska vi sitta i bilen på väg till stugan och innan dess ska jag ha hunnit baka en paj, packa, leta fram ett par skor, städa och lite annat som man inte kan åka ifrån ogjort. Men jag har faktiskt redan hunnit med att göra några andra saker som att ta en snabbis till stan. Jag kom tillbaka några hundralappar fattigare och en väska rikare, det är jag ganska nöjd med.

Det är så typiskt, när man är ledig så tänker man att man ska ha tid att fylla bloggen med massa roliga inlägg som man annars inte har tid att pyssla med, men så blir det istället så att man nästan inte är inne på bloggen nånting. Lite synd och konstigt att det blir så.

Nu ska jag fortsätta i resebestyren!

puss!


fet dag

Det har varit full rulle hela dagen. Den startade med att jag städade hela lägenheten tills jag upptäckte att jag var tvungen att springa ner till stan eftersom jag skulle träffa Kristin. Vi åkte tillbaka till mig och köpte med oss en varsin semla på vägen (Hanna Larssons Konditoris semlor - rekommenderas!) och sen satt vi och pratade om allt mellan himmel och jord. Det blev väldigt mycket festprat så nu är min partyhumörtermometer i topp. Synd bara att det kommer dröja innan jag får partaja. Kan kanske fixa ihop något med byfolket uppe i stugan, haha, det vore något det!
Anyway, vi tog en tur på stan i några timmar också innan det var dags att möta upp för att gå på Michelles vernissage där dagens andra semla åkte i magen. Michelles bilder var som väntat jättefina!

Nu ska jag bara ta det lugnt eftersom min rumpa behöver vila då den just nu är ett bevis på att det var längesen jag åkte pulka.

puss!

Åka pulka

Idag var det meningen att jag skulle göra något som jag inte gjort på minst två år nämligen åka pulka. Men så sket det sig, jag hittade inte pulkorna så jag och Marika fick nöja oss med stjärtlappar och tefat, men det gick det också! Man blir aldrig för gammal för sådant! Sen blev det varm choklad, film, buzz och eye toy. En mysig dag utan några måsten. Jag gillar't!

puss!

18 and life to go

För en kvart sen kom jag hem från min farbror som hade födelsedagsfirande. Det känns ju lite konstigt att vara över 18 och fortfarande ha sin plats vid barnbordet, men tur då att Jonathan är en rolig liten skit så att det faktiskt inte gör så mycket att man är en halvmeter längre än alla andra.

Snön börjar bli tung och jag hoppas verkligen inte att den hinner försvinna innan helgen. Jag SKA åka skidor den här vintern, det är faktiskt två år sen jag gjorde det senast och dessutom har jag bara använt mina nyaste skidor tre gånger. Man måste ju se till att få valuta för pengarna.



puss!

A kiss with a fist is better then none

Idag är en ljuvlig dag. En såndär dag som man aldrig vill ska ta slut. En sån där dag när man känner sig snygg, man känner sig snäll, man känner sig bra och man känner sig glad. En lycklig dag helt enkelt!

LOOOOOV!

Jag har längtat. Och nu är längtan över. Äntligen är det lov, inget mer ställa klockan eller skynda sig till skolan för att man råkade vara alldeles för seg på morgonen. Eller ja, i alla fall slipper jag det här i drygt en vecka och jag kan inte säga många gånger nog hur skönt det är. Vem sa att vårterminen i trean skulle vara slapp? Vem det än var så ljög den så tungan svartnade. Men det är bara att slita och sen leva för dessa lediga dagar som dyker upp lite då och då!

puss!

To think I might not see those eyes makes it so hard not to cry

Det har varit en lång dag idag som ändå gick ganska fort på nåt sätt, det var nog tack vare godiset vi köpte. Jag vet inte om jag ska älska eller hata den som kom på godiset, man blir ju så lätt beroende men det är ju så gott! Sista lektionen var det matte och vi fick tillbaka proven och lyssna på det här då: jag fick nästan G! Helt otroligt med tanke på att jag trodde att jag bara skulle få två poäng, fast det är ju inte fantastiskt då det fortfarande är ett IG, men ändå. Det var en liten glädjekick. Det känns som att det har varit full rulle hela dagen och jag kommer nog få svårt att sova nu eftersom jag är så uppe i varv (sockerkick kanske?) men jag ska ändå göra ett försök. Ska nog lyssna på lite lugn musik först så jag kommer i sovstämning.

Och här var det tänkt att jag skulle lagt upp videor med låtarna, men det gick inte så ni får klicka er in på dem själva om ni vill lyssna. Samma låt, två versioner. Jag kan inte bestämma mig för vilken som är bäst.

Leona Lewis                           Snow Patrol


puss!

Give it to me baby

Nu är det ingenting kvar att plugga den här veckan och därför har jag mer eller mindre tagit lov nu. Underbart, underbart.
Imorgon är det torsdag som ni nog vet och den värsta dagen på veckan. Eftersom jag måste gå på matten imorgon så har vi ett stort hål mitt i schemat. Massor av tid att slänga bort på något helt onödigt, som att spana killar i möbelaffärer, eller hur Marika?
Matte förresten, tydligen så tror min lärare att jag har hoppat av kursen, vilket jag inte har. Visst, jag har kanske inte varit där så ofta men det beror helt enkelt på att hon har sagt att man inte behöver komma. Jag är grymt irriterad på den läraren just nu och jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om hur fel jag tycker att hela situationen är, men ni har tur för det tänker jag inte göra. Sätter istället punkt här och försöker pigga upp humöret igen genom att blogga lite på makemehappy-bloggen.

puss!

Sandra

Veckan började sopdåligt men idag har det faktiskt varit lite bättre. Om det fortsätter att förbättras i den här takten så kanske jag är på topphumör på fredag och får kanske då lust att följa med flickorna ut, men just nu känns det bara som att det mest lockande är att leka soffpotatis. Fast å andra sidan så kom jag på att om jag inte går ut till helgen så kommer det dröja tre veckor innan det blir utgång igen, men kommer jag dö för det? Nej, troligtvis inte, men jag får se hur jag gör. Det kanske skulle vara bra att gå ut och så jag kan dansa bort alla negerbollar som jag mer eller mindre föätit mig på idag.

Förresten så har jag faktiskt namnsdag idag! Vi kan ju låtsas att det var därför som jag vräkte i mig massor av onyttigheter.



puss!

För att jag tycker om henne ibland

Det är himla fint att ha en syster måste jag säga, speciellt när hon bakar till en när man mår dåligt. Tack lillasyster!


I en uppförsbacke

Just nu är jag inne i en såndär depp-period som man kan få ibland då det känns som att allt går emot en. Det är jättemycket i skolan, idag var det matteprov som gick sjukt dåligt, jag är glad om jag ens lyckades skrapa ihop fem poäng, och så har jag haft huvudvärk i några dagar som vägrar släppa. Men snart är det lov som tur är och då kan man förhoppningsvis slappna av och komma tillbaka i de vanliga kängorna.

puss!


Valentine

Alla hjärtans dag idag då. Mys hela dan med andra ord. Underbart! Ikväll blir det Score med brudarna, singelgänget, det blir fint det. Men innan dess ska jag ha hunnit baka och pluggat matte (på en lördag, hör och häpna!) så det är bäst att jag sätter igång.



extra mycket puss! ♥

Bra beslut

Att sitta hemma en fredagskväll är ett så himla bra val ibland. Just nu är jag hur trött som helst och sitter här i soffan och orkar knappt röra mig. Ännu mindre orkar jag komma på vad det var jag hade tänkt blogga om, det enda jag kan komma på är att jag har ätit världens godaste semla idag, Det ni! Café Honey var det som stod för den njutelsen, så det rekommenderas.

puss!

And I know what they say about all good things

Nu är det vinter på riktigt och jag älskar det! Men tidigare ikväll när vi var ute och åkte i bilen så blev jag lite osäker på min kärlek till den vita årstiden. Anledningen till mina tvivel var att jag trodde att jag skulle bli tvungen att spendera flera timmar i kylan då det verkade som att bilen skulle lägga av vilken sekund som helst. Att fastna mitt ute i skogen i tio minusgrader är inte något som jag önskar uppleva. Som tur var så tog vi oss hem so genom nåt mirakel och jag kan fortsätta älska vintern. Det känns bra!


Bilden är tagen för några dagar sen när molnen var sådär snötunga och träden såg ut att vara täckta av kristaller. Så himla fint tycker jag.

puss!

skrattkramp

Det sägs att man ska gapskratta 6-8 gånger om dagen för att må som bäst, något som min kära vän Marika skrev om i makemehappybloggen för ett tag sen, och jag tror att idag så har både hon och jag fått dubbel dos. Ingen smärta känns så bra som den man har i magen efter ett riktigt gott skratt.

Nu är det slut på det glada för matteböckerna ska få ett långt besök av mig.

puss!

Seegt

Hatar när blogg.se är segt, det tar ju hundra år innan något händer. Men men...inte så mycket att göra åt det!

Om ni bara visste hur effektiv den här dagen har varit. Vi fick jättemycket gjort i skolan bl a tog vi några kliv framåt i vårt projektarbete, som ni väl förresten inte glömmer bort att hjälpa oss med? makemehappy för er som har glömt.
Sen så blev tågbiljetterna fixade och så har jag pluggat matte så att hjärnknölarna blödit. Känner mig riktigt duktig faktiskt. Förutom att ha pluggat matte hela eftermiddan så hann jag faktiskt med ett litet träningspass vilket var välbehövligt då jag inte har tränat på jag vet inte hur länge. Så nu hoppas jag på lite träningsvärk imorgon, haha.

Vi fick tillbaka boken om mig idag också och jag fick höra att jag har en väldigt positiv livssyn. Det kändes fint att höra.

Nu går jag och lägger mig med en bra känsla i magen efter dagens bravader.

puss!


Krångel

Som alltid när man ska göra något så är det någonting som krånglar. Aldrig ska allt gå lätt och smidigt, det är väldigt irriterande och jag får snart psykbryt på det. Men imorn hoppas jag att allt ska lösa sig!
Jag hade något intressant att skriva idag men tyvärr så försvann det så fort jag loggade in på bloggen. Det kanske kommer tillbaka snart. Jag kan istället berätta om min dag i några små ord. Skola, lååång håltimme som resulterade i en kjol, en förälskelse i en väska och ett shoppinghumör större än någonsin (typ), sen skola igen, hem till mig med Marika för att plugga vilket vi inte gjorde då vi fastnade framför datorn fullt upptagna med att boka hotell och tågbiljetter. Tågbiljetter, det för oss tillbaka till början av inlägget så jag slutar här.
Nu måste jag duka fram maten som JAG har lagat. Det ni, något att anteckna kanske: Sandra har lagat en maträtt helt själv utan att lyckats sätta eld på något.

puss!


Nu är vi på väg

Vet ni vad? Resan är räddad! Vi hittade ett hotell till samma pris som dessutom verkar ännu bättre. Kanon! Så nu är vi nästan på väg.

Jag har inte så mycket intressant att delge er idag, dagen har varit helt knas och jag är mest helt slut i huvudet just nu. Så snart blir det nog sängen för mig.

puss!

Rum för två?

Jag är ledsen och besviken. Hotellet vi skulle bo på när vi åker till Stockholm är nu fullbokat just den helgen vi ska dit. Där får man för att man är seg med att boka. Så nu måste vi jaga runt efter ett nytt ställe att sova på. Det är inte någon i Stockholm City som råkar ha lite plats över för två tjejer?

1 år!

Dagen är lite speciell här på bloggen. Idag var det nämligen ett år sen som jag skrev det allra första inlägget. På något sätt är jag ju tvungen att fira detta men jag vet inte riktigt hur. Först tänkte jag att jag skulle baka något men det har jag inte riktigt haft tid med så jag bjuder istället på samma tårta som gjordes på min födelsedag:



Sen hade jag också tänkt bomba bloggen med inlägg men som sagt så har jag inte haft tid. Men ett inlägg är ju bättre än ingenting, eller hur?

puss!
puss!

Är det måndag?

Det kändes bra att få göra sig iordning och gå till skolan idag. Det är bara elände med att vara sjuk dessutom så är det svårt att få den där fredagskänslan när man har varit hemma en massa dagar redan. Men jag klagar inte på helgen! Just den här helgen ska jag bara ta det lugnt, förra helgen som blev riktigt festlig räcker för att hålla mig borta från dansgolven i alla fall i två veckor till.
Så idag lyckades jag alltså pallra mig iväg till skolan där det enda vi gjorde var att se på film. Sedan blev det stan med Marika plus en fika på Mat och Muffins med mycket prat , vi har ju en resa framför oss som måste planeras.



puss!

Lite nytt

Nu har jag bytt ut headern också som ni kanske märker. Den gamla lät jag sitta alldeles för länge och jag var sjukt trött på den. Men nu är den borta! Är inte helt nöjd med den nya heller och jag ska fortsätta fixa lite, men den får duga för tillfället!

puss!

Love of pink

Den här reklamen tycker jag är så himla söt.



Det var allt jag ville säga. Nu återgår jag till min blåbär/lime-juice!

puss!

I hope it's gonna make you notice

Hemma ännu en dag och det känns inte så mycket bättre än igår. Samma visa en dag till då med ingenting att göra. Fast idag var jag faktiskt tvungen att klä på mig eftersom vaktmästaren skulle komma klockan ett för att kolla på några hål i väggen. Så jag använde all kraft jag hade för att klä på mig och sminka över de värsta förkylningsfinnarna så att han inte skulle behöva dras med mardrömmar de närmaste veckorna. Jag fick göra en oerhört stor ansträngning alltså. Men tror ni inte att gubben bara stannar i max en minut när han väl kommer? Jo men visst! Han kunde ju i alla fall ha stannat i två minuter när man faktiskt gjort sig fin tycker man. Men jag kan se det positiva, nu behöver jag inte undvika alla speglar här hemma längre.

puss!

Sysselsätter mig

Som ni märker så händer det en del saker här på bloggen, men jag har så fruktansvärt tråkigt så det fick bli så här jag underhåller mig: designa bloggen hit och dit.

Förlåt för att jag tjatar om hur uttråkad jag är, lovar att försöka sluta med det.

puss!

Jag kryper ur skinnet snart

Det känns ungefär lika eländigt idag som det gjorde igår, enda skillnaden är att jag är om möjligt ännu mer rastlös idag. Det finns absolut ingenting att göra, men vad passar då bättre än att planera något roligt? Just nu sitter jag och kollar runt lite efter hotell i Stockholm. Marika och jag planerar att göra huvudstaden osäker inom en snar framtid. Problemet är bara att våra plånböcker inte blir alltför glada över de hotell vi hittar och de lite billigare har tydligen ingen toalett. Så vi letar vidare.

puss!


Låt imorgon bli bättre

Nu ska jag snart gå och sova med mina svidande näsvingar och rödnysta ögon och jag hoppas på att vakna med i alla fall några muskler som inte känns helt nedbrytna. Önska mig lycka till...eller nåt.

puss!

Utmanad

Det har florerat en utmaning i bloggvärlden och nu har den även kommit till mig. Marika är utmanaren.

Reglerna:
-Gå in i mappen mina bilder, eller din egen personliga bildmapp.
- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i din mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen



Min syster under den första (och enda) fisketuren med båten en kväll i somras. Vi tävlade om vem som fick flest fiskar och jag vann även om min syster inte håller med om det (men det räknas faktiskt inte om fisken inte tar sig ända upp i båten).

Nu skulle jag ju utmana sex andra också men ärligt talat så läser jag inte så många bloggar där jag faktiskt känner personen bakom skärmen så jag lämnar utmaningen öppen. Anta den om ni vill!

puss!

Living with our heads underground

Jag är uttråkad! Rastlös till tusen. Marika som också har fått en släng av sjuklingssyndromet kom med idén att vi ska skriva till alla som loggar in på msn. Men just idag verkar det som att alla har bestämt sig för att ta en day off från datorn. Någon som har tips på något som man lindra min sega eftermiddag men som samtidigt inte kräver mer än en minimal ansträngning?

Miljöbov

Varje gång jag googlar så tänker jag på något som jag fick höra en gång. Två googlingar är lika omiljövänliga som att koka upp en full vattenkokare. Det ni! Så jag får nog erkänna att jag känner mig som en orsak till klimathotet då jag googlar nästan varje dag. Hemska människa.

Ute på gatan tänds ljusen igen, men jag har inte kommit upp ur min säng

Den där vitlöken hjälpte inte ett endaste dugg. Är helt genomförkyld och idag får sängen vara min bästa vän. Hatar att vara sjuk, men det finns inte mycket att göra åt det just nu. Vila och c-vitaminer.


Jag lovar dåligt

Jag kom på att jag helt glömt bort att berätta för er om min helg som jag sa att jag skulle göra. Anledningen till att jag vill berätta om den är för att den har varit så jäkla bra.

Fredagen var det party som gällde och det var precis vad som blev. Jag hade hur kul som helst. Hade också en av de skönaste fyllorna jag haft nån gång, jag mådde prima helt enkelt. Jag tror också att nästan halva Karlstad var ute för jag träffade väldigt många bland annat en som jag var kompis med för tolv år sen och som jag inte sett sen dess. Tydligen var jag mig lik för hon kände igen mig, pinsamt eftersom jag inte kände igen henne. Men det var kul. Så fredagen den 30 januari var absolut årets roligaste utekväll hittills.

Lördagen började med att man blev väckt 11.00. Inte så kul med tanke på hur sent jag kom i säng. En timme senare var jag, mamma och syster på väg ner till stan för att äta brunch på Plaza.


En av de tre tallrikar jag tog. Kan säga att jag åt som en häst, vi mer eller mindre rullade därifrån alla tre. Jättegott och det rekommenderar jag till alla er som inte varit där.
Sen gick vi på cabary där en av mina lärare medverkade. Det kändes lite konstigt att se honom stå där på scenen men han skötte sig bra förutom ett litet skrattanfall.
Det var full rulle hela lördagen för även den här kvällen blev det en sväng till Arena. Marika fick en fri-biljett för två och det är klart man utnyttjar den, fast det kändes nästan lite onödigt eftersom ingen av oss hade särskilt kul. Men vi hade ju kvällen innan att leva upp till så det kunde ju inte bli annat än pannkaka. Åkte hem tidigt och sov.

Söndagen var inte mycket att hänga i julgranen. Slappade mest och storhandlade. Finns inte mycket mer att säga.

Så... Min helg alltså. Precis som helger borde vara. Roliga men ändå slappa.

En vän med en bil

Måndag måndag måndag. Lika roligt som alltid, höhö. Har hänt absolut ingenting idag förutom en biltur med min väldigt söta kompis Marika. Sång, prat och skratt, kan man  ha det bättre på en måndag? Jag älskar att åka bil när det är mörkt ute fast jag tror inte att Marika som satt bakom ratten håller med mig. Men jag tyckte att det var mysigt i alla fall!

Håller på att bli sjuk också. Dålig start på veckan. Försökte äta en rå vitlöksklyfta förut eftersom jag hört att det ska vara bra mot förkylningar men det var så fruktansvärt vidrigt äckligt så jag fick bara i mig en halv. Hoppas verkligen att det var värt det.

puss!

Tio kronor

Det råkade bli utgång två dar den här helgen och helt ärligt så hade det räckt med en partykväll för den jag just kom hem ifrån var inget vidare. Men okej, det var värt de tio spänn som lades ut, nästan gratisparty ju. Hade tänkt sammanfatta helgen för er men är så väldigt jättetrött just nu så det får nog sparas tills imorn. Puss och god natt på er!


RSS 2.0