God natt!

Att duscha var nog det bästa jag gjort idag. Det blev en aning svalare fast det är fortfarande sjukt varmt. Men lite lättar kommer det nog bli att somna nu och det är något jag verkligen behöver göra, för imorgon ska jag upp tidigt igen eftersom morfar kommer och hämtar mig för att köra mig till stugan. Så jag får tacka för mig i några dagar och hoppas att vi alla får varma sommardar!



Hej då på er!

Värmebölja i mitt vardagsrum

... precis som det säkert är överallt just nu. Så duschen kommer nog snart få ett besök av lilla mig. Men innan dess ska jag bara äta lite mer chips och dricka mer vatten. Det är ju viktigt med salt och vatten så här i värmen, något som min mamma flitigt har ringt och påmint mig om hela dagen. Och jag gör ju (nästan) alltid som mamma säger. Förutom att häva i mig massvis av mat och dicka, har jag idag städat, solat, sjungit singstar så högt och falskt jag bara kan och packat det sista. Och jag är nu utvilad och känner mig redo för att åka till stugan.

puss!

Nils 3 år!

Grattis till min lille gulleplutt som fyller 3 år idag. Hurra Hurra Hurra Hurra!


(bilden är från ett tidigare tillfälle)

Typiskt

Jag kom på att det nu skulle vara perfekt att göra ett inlägg om Helsingborgs-resan med lite bilder och så. Men så upptäckte jag att kameran just nu är i en bil på väg till Dalarna. Så det får helt enkelt vänta. Istället sitter jag här och äter smält paradis-choklad och läser bloggar. I min ensamhet.

puss!

en kompromiss

Som jag trodde så tänkte inte mamma och pappa låta mig vara hemma själv i över en vecka. Men som tur är så är de inte helt omöjliga, de gick med på att morfar skjutsar upp mig till stugan på söndag. Så nu har jag alltså hela huset för mig själv. Och det är obeskrivligt skönt för jag behövde verkligen vara för mig själv ett tag så att jag hinner med att tänka. Nu ska jag bara börja smida lite planer på vad jag kan utnyttja den här tiden till. Jag kan göra nästan precis vad jag vill. Hm... några förslag?

Ransäter -08

Här kommer några av de utlovade bilderna från vår lilla tur till Ransäter.


En lång men trevlig resa på cykel startade hela kalaset.


Efter ca fyra timmar var vi framme vid stugan där vi skulle bo. Ett väldigt mysigt litet hus.


Snälla snälla Maria kom och hämtade oss med bilen så vi kunde ta oss till en affär för att handla alla helgens nödvändigheter.


Mycket disk blev det.


Solen sken på oss de första dagarna, men sen bestämde sig himlen för att öppna sig och ner föll droppar i mängder.


Vi gyttjebadade fötterna nere i älven. Lerigt blev det, men det var riktigt skönt.


Fina flickor innan vi begav oss till hembygdsgården.


Även jag fastnade på bild innan vi åkte.


Längst fram vid scenen satt vi länge och väntade på att klockan skulle slå nio.


Och rätt som det var så dök han upp och hälsade på sina fans en kort stund innan han försvann för att återkomma på scenen.


Men innan Lars spelade Maia Hirasawa som hade en jättesöt kjol.

Sen kom han. Lars Winnerbäck. Och vad tror ni inte händer då? Jo, min kamera dör. Så det blev inga kort på honom. Snacka om besvikelse. Men jag tog ändå några kort med mobilen som jag kanske visar senare.
Underbart var det i alla fall och man önskade att det aldrig skulle ta slut, men slut tog det och vi cyklade i mörker och dimma tillbaka till den lilla stugan.

Dagen efter, lördag, var Marika på kalas så jag och Julia fick klara oss själva. Och som vi klarade oss! Vi borde nästan bli hemmafruar kom vi fram till.
Det har varit en helg som gärna får göras om. Om man räknar bort lite sura miner på slutet så har det varit roliga dagar, fnissiga kvällar och alldeles för sena nätter. Härligt!

Tack brudar!

Borta bra men hemma bäst antar jag

Nu är jag hemma efter en superbra resa i södra Sverige och lite Danmark. Vi har haft det hur härligt som helst och det är nästan lite synd att man redan är hemma, jag skulle gärna resa runt i några dagar till. Men än en gång kommer jag hem bara för att ladda om batterierna. Imorgon åker vi till sommarstugan. Jag funderar på om jag ska stanna hemma, men då måste jag laga mat själv i en vecka och det är där det kör ihop sig. Jag blir nog tvungen att följa med ändå. Men nu ska jag packa upp och duscha och så ska jag försöka fixa till inläggen om både Ransäter-resan och den senaste resan.

puss!

ingen tid för vila

Nu är resan i farozonen. Vi har nästan nyss kommit hem från akuten. Min syster har vurpat på mopeden och blev körd med ambulans till sjukhuset. Inga ben är brutna eller några andra allvarliga skador, men hon har väldigt ont i benen och det är inte säkert att hon klarar av liseberg. Men det spelar ingen roll, jag är bara lycklig över att hon lever och har alla kroppsdelar i behåll. Om man ska se något komiskt i det här så skulle det vara att vid exakt samma tid för exakt två veckor sen var jag också på akuten. Så nu får vi hålla tummarna för att detta inte kommer bli en vana. Efter en helg som har innehållit alla möjliga känslor, skratt till tårar, så är jag nu väldigt trött och sängen skulle inte vara helt fel.

God natt!

Hemma!

Sliten som bara den så är jag nu hemma. Efter en cykeltur på fyra timmar i regnet så är det riktigt skönt att vara hemma igen. Helgen har varit jättebra och jag lyckades ta några bilder innan kameran dog, fast jag är alldeles för trött för att orka visa er några nu. Jag har dessutom en hel del annat att pyssla med just nu, imorgon åker jag till götet och sen vidare till Helsingborg och Köpenhamn så jag måste packa och dola. Vi får se om jag orkar berätta om helgen lite senare.

puss!

Vad har jag missat?

Det är frågan som går genom mitt huvud just nu. Klockan tio i tio imorgon ska allt vara klart men det känns som att någonting fattas. Fast jag får ju alltid resfeber så det är säkert samma sak den här gången. Att packa var mycket svårare än vad jag trodde och jag kommer nog inte bli klar ikväll. Jag får ställa klockan på en halvtimme tidigare imorgon så får det sista fixas då. Jag har i alla fall hunnit baka idag även om det blev lite misslyckat och handlat och allt annat är gjort, det är bara packningen kvar. Suck, vad tråkigt det är.

Det blir nog inget mer inlägg ikväll så jag passar på att önska trevlig helg och allt det där.
Massor av pussar på er!

Dan innan dan

Imorgon åker vi så idag har jag en hel del att göra. Några saker som står på min lista idag:

- Packa!
- Baka något gott till cykelturen.
- Provcykla
- Städa
- Handla
- Ta ut pengar
- Fixa naglarna

+ några mer småsaker, så det är bäst att jag sätter igång!

puss!

När det blir varma sommardar...


Snart!

Nu är det inte långt kvar. Jag har varit hos Marika och planerat inför resan. Klockan 10.00 på torsdag trampar vi iväg på våra cyklar. Det kommer bli superbra tror jag. Mycket packning kommer det bli och vi får se hur mycket av den vi faktiskt lyckas få med oss. Men lite mindre blir det om supersnälla Maria kan hjälpa oss till en affär så att vi slipper ha med oss massor av mat när vi cyklar. Nu ska jag skriva en liten packlista.

puss!

Sista!

Åh, måste bara berätta en sak! Den allra sista tabletten åkte precis ner i min hals. Nu slipper jag äntligen de där äckliga sakerna.

puss på er!

Mamma Mia!

IKEA blev det idag. Och sen lite bio. Mamma Mia närmare bestämt. Tillsammans med mamma. Om du inte har sett den så se den! Jag blev hur glad som helst av den. Kanske beror det på att jag är uppväxt med en mamma som älskar ABBA och spelat alla deras låtar för oss otaliga gånger. Jag tror inte att det finns en låt med ABBA som jag inte har hört. Så det var en självklarhet att vi skulle se filmen. Och nu har vi gjort det och det var ett litet lyckopiller på två timmar.


20 år

Igår hade mamma och pappa varit förlovade i 20 år. Det firades med rosor, jordgubbar och champagne, eller cider till oss "små". Lite mys sådär på lördagskvällen. Jag hade inte en aning om att vi hade något att fira så det kom lite som en chock. Men nu ska jag komma ihåg det till nästa gång. 12 juli.


Grattis mamma och pappa

Söndag.

Det kliar. Men det är ju bra eftersom det är ett tecken på att det läker. Det är drygt fyra dagar kvar tills det är dags att cykla till Ransäter. Och jag hoppas verkligen att jag kommer klara av det. Jag har sett fram emot det här så länge och skulle bli jätteledsen om en sketen liten blindtarmsoperation skulle sätta stopp för det. Förresten! Idag är sista dagen som jag behöver ta de där äckliga tabletterna och gissa om jag är glad! Skönt att äntligen bli av med dem. Men just nu har jag ett litet problem och det är hur jag ska duscha. Plåstren har börjat lossna och det är ju inte så bra att få vatten i såren. Men om jag har tur så ligger det ett liknande plåster nånstans så man kan lägga om det. Skulle vara mycket lättare om man slapp att duscha, men jobbigt nog så måste det göras.

puss!


Sista dagen på jobbet

Sista dagen på jobbet alltså och jag lyckades ta mig iväg. Min handledare ringde imorse och sa att vi bara skulle ses en kort stund så jag tänkte att det nog skulle gå bra. Och det gjorde det. Jag fick underskriften på lönepappret och 66 timmar har jag ändå lyckats skrapa ihop även om jag gick miste om drygt 1000 spänn under dagarna på sjukhus och hemma. Det kändes lite konstigt att det var sista gången man såg alla men nån gång springer man säkert på dem på stan. Men nu är det helg och på något konstigt sätt känns det mer okej att vara "sjuk" då och bara sitta stilla.


Det här gräset gjorde mina ben plaskblöta på väg hem från bussen idag. Gillades inte.

Each day gets better

Det blir bättre och bättre, även om det stramar något oerhört vid såren. Men aptiten är tillbaka och imorse när jag vaknade så låg jag på sidan, det är ett stort framsteg med tanke på att jag bara kunnat ligga på rygg. Det kommer nog inte bli så många inlägg här, det beror på vad jag orkar men jag lovar att gottgöra det på något sätt. Imorgon ska jag kanske försöka ta mig iväg till jobbet, mest för att jag behöver en underskrift för att kunna få ut lönen men också eftersom det är sista dagen och det skulle kännas bra att komma dit och säga hej då till alla.
Snart kommer farfar så jag ska gå och fräscha till mig.

puss!

På benen

Det har ekat tomt här ett tag nu men det är inget som jag har valt själv. Oj, vilken resa jag har gjort på bara några dagar. Jag orkar nog inte berätta allt men ska ta så mycket jag orkar och börjar från början:

Hela söndagen var olidlig och jag kunde inte röra mig utan att det gjorde svinont i magen så. Vi ringde till rådgivningen som trodde att det var förstoppning, så jag blev tillsagd att äta lösande mat och ta en promenad. Lättare sagt än gjort. Mamma tog med mig på en tur runt gatan och det var nätt och jämnt att jag klarade det. Tårarna ville inte sluta rinna och de hade runnit konstant hela dagen av smärta. Så tillslut bestämde vi oss för att åka in till akuten. Prover togs och vi fick vänta i några timmar på ytterligare hjälp eftersom det var mycket för dem att göra då det hade varit massor av trafikolyckor och annat.

Klockan två på natten, efter fem smärtsamma timmars väntan, fick jag äntligen träffa en doktor. Världens snällaste doktor. Han kände på magen och konstaterade att det var blindtarmen som spökade och att en operation skulle krävas. Så en timme senare hade jag gasmask i ansiktet och slangar i armarna, redo för att bli sövd.

Tre timmar senare vaknar jag upp på uppvaket med tre hål i magen och utan blindtarm. Jag blev flyttad till barnavdelningen och där låg jag sedan i ett och ett halvt dygn. Jag har blivit iproppad massor av tabletter och medeciner lite här och där i kroppen och jag mådde väldigt dåligt ett tag men nu känns det mycket bättre och det är inte lika jobbigt att gå som det har varit.

Skönt är det i alla fall att vara hemma, tio över sju igår kväll blev jag utskriven. Nu gäller det bara att ta alla de tabletter som jag har fått så ska jag nog var tillbaka till det vanliga snart. Oj vad långt inlägg det blev, nu ska jag vila lite och käka jordgubbar som morfar har plockat till oss.

puss!


På bättringsvägen

40,9 graders feber är ju inte sådär jättebra, så lördagskvällen tillbringades på vårdcentralen. Men eftersom jag inte hade var i sjuk tillräckligt länge så kunde de inte säga hur sjuk jag var men de kunde fastställa att det var ett virus. Men läkaren bad mamma att kolla till mig under natten och om jag var väldigt dålig så skulle hon ringa på ambulans direkt. Oj, vad lugnande. Men idag är jag i alla fall bättre förutom att min mage tar kål på mig. Så där är anledningen till den dåliga uppdateringen, har helt enkelt inte orkat. Hoppas bara att jag orkar pallra mig iväg till jobbet imorgon. Det var jobbigt nog att bara skriva detta inlägg, hehe.

puss!

Fever

Igår kväll var jag inte långt ifrån att brinna upp, kändes det som i alla fall. 39 graders feber visade tempen. Och inte nog med det så var jag tvungen att sitta helt stilla för jag hade jätteont i magen och om jag rörde mig minsta lilla så kändes det som om hundra fingrar var och ryckte i allt som finns i magen. Så för min del blev det ingen galen fredagskväll direkt, synd med tanke på att jag var ensam hemma. Klockan halv tolv gick jag och la mig efter att ha kollat på Kiss Kiss, Bang Bang. Imorse när jag vaknade kändes det som om jag var bättre men tempen visade på 39.5, så den hade alltså gått upp. Usch för sjuka dagar säger jag. Ont i magen har jag fortfarande också. Och på måndag måste jag vara frisk eftersom det bara är en vecka kvar av jobbet och jag behöver pengarna.
Hoppas ni har en mycket bättre helg än vad jag har!

puss!


Arbetsvecka två: slut!



Underbart vacker dag. Och den har tillbringats på Våxnäs och Gruvlyckan. Förutom att jag var tvungen att gå upp klockan 06.00 så har dagen faktiskt varit ganska bra i det stora hela. Men vad annat kan det vara när det är fredag? Och det som är så bra med att man är ledig imorgon är att jag kan ta en liten tupplur nu utan att vara orolig för att inte somna i natt. Så om ni ursäktar så ska jag gå och sussa i soffan i någon timme nu.

puss!

Fredag. Eller nej! Torsdag.

Hela dagen har det känts som att det är fredag, men det är det ju inte och det är jättejobbigt att behöva tänka om och inse att man måste gå upp tidigt imorgon med. Och imorgon blir det ännu tidigare för då ska jag till Gruvlyckan centrum (nån som vet var det ligger?) och måste därför byta buss i stan och krångla. Men sen är det helg och ett sovkalas vore inte helt fel.


Idag lät jag cykeln stå och tog bussen till jobbet eftersom jag skulle ner till stan och träffa Marika efteråt. Det känns som att det var evigheters sen vi sågs. Åt glass och gick i affärer gjorde vi. Och så tänkte vi prova båtbussen men ändrade oss senare när vi förstod att det var ett långt tag kvar tills den skulle gå. Det får bli någon annan gång. Men en härlig dag har det varit och än är det inte slut så jag ska gå ut och försöka fånga de sista strålarna från solen.

puss!

Summer in the city


Aj, mina ben!
Idag har jag gått och gått och gått. Mina ben utbrända och får nu vila för resten av dagen. Mariebersskogen, Viken och statsträdgården var de platser som besöktes på förmiddagen.


Efter en liten lunch, med en mycket god vän, i en söt liten park i staden var det dags att bege sig till muséeparken där vi skulle samlas.


Men när jag kom fram var det 25 minuter kvar och jag såg inte skymten av de andra. Så jag satte mig vi älven och filosoferade lite tills det var dags att träffas.

Tidgt slutade vi och då var det bara att vänta in Maria som var på väg till Karlstad. När hon äntligen kom så blev det mest till att strosa runt i skoaffärer. Efter att Maria hade hittat ett par riktigt snygga dojor gick vi och köpte oss en varsin glass som vi satt och njöt av tills det kom massor av fåglar och attackerade. Livrädda flydde vi därifrån. Efter nån timme åkte vi hem.


När jag kom hem bestämde jag mig för att försöka läsa lite i boken som svenskaläraren gav oss under lovet. Så jag satte mig på trappan i solen och började. Två sidor orkade jag läsa sen gav jag upp.
Jag slängde en blick i spegeln och upptäckte att jag hade bränt mig ganska fint, haha, helt röd över axlarna. Men vad kan man förvänta sig efter en lång dag i solen.

puss!

Sommarmusik

Sitter här och scannar in skisser och lyssnar på musik. Sommarmusik såklart, vad annars just en så här härlig dag? Saken är bara det att mina idéer på bra sommarmusik börjar ta slut, jag fastnar bara på Håkan hela tiden som är sommar för mig. Någon som har några bra tips?



Så otroligt härliga dagar på jobbet även fast man är trött som bara den när man kommer dit. Några ord från dagen:
Mannafrutti. Gifflar. Ted Gärdestad. Palme. Politik. Liseberg. Gröna Lund. Spökhus. Supersize. Resor. Teman. Vägg. City. Sju underverk. Brandmän. Britney Spears. Paris Hilton. Sömnprat. Dansprogram. Konsert. Full frys. Sunes sommar. Anna. Milton. Sommar och sol!

puss!

RSS 2.0