Hemma tillslut...

...efter en lång dag på IKEA. Jag skämtar inte när jag säger att vi nog tillbringade en timme på köksavdelningen. Så jag hoppas verkligen att mamma och pappa har kommit fram till något nu så vi kan börja göra om. Det är mycket som ska göras om nu, kök, badrum, hall och även mitt rum ska finputsas, så de drygt tre timmarna på IKEA var inte helt i onödan. Men nu är jag hemma i alla fall och det känns skönt att veta att jag inte ska göra något speciellt ikväll eftersom jag är hur trött som helst. Jag skyller det på att skolan har börjat.

puss!


I must now remind you... Let it rock!

Äntligen fredag efter en vecka som mer har känts som en månad. Och det var första gången på hur länge som helst som man inte fick sovmorgon. 6.40 var man uppe. Men å andra sidan så slutade vi kvart i tolv, så jag är nöjd ändå. Efter skolan träffade jag Kristin och vi drev omkring några timmar på stan. Sen fick jag sitta på mammas jobb i nån timme och vänta på att hon skulle sluta. För då drog det nämligen iväg till Telia för att fixa lite med PUK-kod och allt vad det var. Jag kom därifrån väldigt glad för de laddade mitt kort med 200 kr. Toppen! Och nu har jag precis kommit hem efter en långpromenad med mamma. Det är så obeskrivligt vackert i skogen och vid ängarna där vi brukar gå. Det är vid de tillfällen som man går där som man önskar att man hade en systemkamera.
Nu ska jag tänka ut vad jag ska göra ikväll när alla andra är ute och dansar och leker. Avundsjuk? Nej, inte alls! Haha.

puss!

But I think you know oh yes you know what's going on

Jag sitter här med en av de godaste dofterna i världen, nybakade bullar. Precis uttagna ur ugnen, kan det bli bättre. Man känner sig alltid så huslig när man har bakat bullar, en ganska ovanlig känsla för mig, haha. Så nu sitter jag alltså här med munnen full av kanelbulle och lyssnar på Duffy- Stepping stone och jag funderar på om jag ska gå ut. Solsken och bara några få vita moln. Fint, ut blir det!



puss!

God morgon!

Jag älskar när man har sovmorgon, man kan bara slappa hela morgonen och ta hur lång tid som helst på sig att äta frukost och allt det där. Idag börjar vi inte förrän 11.50, men om en kvart måste jag med bussen. Dags att börja sminka sig. Hoppas ni får en superbra dag!

puss!


Knasdag

Idag har varit en konstig dag. Det känns inte riktigt som att jag har varit riktigt klar i huvudet nån gång under dagen. Till att börja med så tappade jag mobilen i marken precis när bussen kom. Naturligtvis så gick den i två bitar (trodde jag). Så jag plockar upp båda delarna men när jag sitter på bussen upptäcker jag att batteriet fattas, och mycket riktigt så ser jag det ligga där vid busshållsplatsen när vi åker. Så på matrasten åkte jag och Marika hem och hämtade det. Som tur var så låg det kvar.
Jag utlovade dagens ros till Marika som var så snäll och följde med!
 Tack så mycket sötis!

Efter skolan hängde jag med den snälla tösen hem. Och då fick jag träffa några riktigt söta små liv, fyra mysiga kattungar. Och säg den som inte lyckas bli helt kär i dessa söta krabater. Jag har redan hunnit lyckats tjata öronen ur mamma om att jag också vill ha en liten kattunge. Hon vägrar. Fy på henne. Men jag ger mig inte i första taget.

Hoppas ni har haft en bra dag!
puss!

26 aug.

Nu har skolan dragit igång på riktigt. Och det känns, man är jättetrött när man kommer hem. Hujamejen. Idag har jag hur som helst hunnit fixa massor av ärenden tillsammans med mamsen. Det känns alltid lika skönt när man har några saker mindre på att-göra-listan. Och imorgon är det onsdag och då är det bara två lektioner på schemat. Underbart. Jag har inte så mycket att blogga om, är mest bara trött just nu så huvudet är i stort sett tömd på all fungerande hjärnfunktion. Jag tror att det får bli till att läsa några bloggar och sen gå och sova.

puss!


Söndag

Söndag är vilodag? Inte för min del i alla fall. Jag har hjälpt till med lite allt möjligt här hemma idag. Allt från att tvätta till att plocka vinbär. Fast några minuter i solen har jag fått också, man måste ju passa på nu innan den försvinner i några månader. Och nu sitter jag och hoppas på att det ska bli en liten tur med båten. Det skulle vara en perfekt avslutning på en härlig sommardag.




Caffè latte

   

Jag färgade håret igår. Tänkte att det var tid att färga bort utväxten och alla de hundra färger som solen hade gett håret. Jag tog en annan färg än jag brukar och jag måste nog erkänna att det blev mycket mörkare än vad jag hade tänkt mig. Och jag har lite svårt för att vänja mig vid det. Men jag ska låte det se ut som det gör nu i en vecka eller nåt och om jag fortfarande inte gillar det då så är det ju bara att färga om. Men utväxten försvann i alla fall.

yes, it sure is!

Det känns alltid som att samma dagen som skolan börjar så blir det höst. Det har i och för sig känts som höst ända sen början av augusti. Men nu känns det på allvar. Det får gärna vara sommar ett tag till men det får gärna bli höst också, för då närmar sig min födelsedag.



Bild från när sommaren bara hade börjat och träden nyss hade vaknat till liv.

end of summer?

Första dagen i skolan idag då. Första dagen som trea. Jag kan nog inte riktigt fatta att det faktiskt är sista året. Roligt och lite skrämmande på samma gång. Vad ska man göra sen liksom? Men det är ju ändå ett tag kvar så det behöver man inte tänka ihjäl sig på nu som tur är. det är ju faktiskt ett helt läsår minus en dag kvar. Och första dagen gick ganska snabbt. Marika och jag gick till biblioteket för att hämta ut våra busskort och när vi kom dit var det ca 30 stycken före oss så vi satte oss ner och väntade på att vårat nummer skulle visas. Vi väntade ett bra tag och tillslut upptäckte vi att vi hade missat våran tur. Surt. Vi får snällt gå tillbaka imorgon eftersom vi inte orkade vänta mer. Sen blev det fika på mat & muffins (såklart) tillsammans med Marikas syster. Så chokladmoussemuffins blev min lunch idag. Väldigt nyttigt, haha. Men mums!

nu kan det börja

Sista dagen på sommarlovet. Jag hade svårt att bestämma mig för vad jag skulle göra den sista lediga dagen på lovet. Det slutade med att jag dammade hela rummet och bytte lakan och allt som hör till när man storstädar. Jag har förberett mig på alla sätt inför skolan och känner mig nu redo för att sätta igång igen. Jag tog till och med med mig min syster på en joggingtur för en timme sen. Riktigt jobbigt var det, svettigt värre. Så nu sitter jag här nyduschad och känner mig nyttig. Det ska faktiskt bli lite skönt att börja skolan igen. Man blir så himla seg av att vara ledig, något som jag tycker kan bli väääldigt jobbigt. Men det blir det ändring på nu, full fart!

puss!


söta rara ni

Jag blir så glad när jag ser att det faktiskt finns de som fortsätter att kika in hit fast jag är så dålig på att blogga just nu. Jag har väl aldrig varit så där jätteflitig på det men på den senare tiden har det känts som att jag bara blir tråkigare och segare. Så tack till er som faktiskt kollar här ibland! Ni gör min dag lite ljusare.

pusar till er!


ändrade planer

Jag skulle egentligen vara på väg till stan nu. Jag var redo att åka när telefonen ringde och en minut senare hade jag helt plötsligt ingenting att göra. Och nu är jag så fruktansvärt rastlös och klockan är inte ens elva än. Jag borde städa. Det ser ut som om min garderob har spytt i mitt rum, det ligger kläder överallt. Men jag orkar verkligen inte, blir trött bara jag tänker på det. Fast jag antar att det är bäst att jag tar tag i det nu annars blir det aldrig gjort.

Hoppas ni får en trevlig tisdag!

puss!

Halloj!

Igår hade jag inte tid att sitta vid datorn så jag får ta igen det idag, hehe. För igår hade vi nämligen bjudit hem lite gäster på middag. Så nästan hela dagen gick åt till att förbereda mat och dukning och allt vad det var. Sen åkte jag och min syster på att vara barnvakter i ett par timmar åt våra kusiner. Vi hade det jättemysigt, såg på film och käkade godis. Det kändes nästan lite jobbigt när vi skulle åka hem sen. Resten av kvällen blev det mat, fasadklättrarna, pricken, buzz och singstar. Mucho trevligt!

puss!

Sandra- och mamma-dag

IKEA med mamsen blev det idag. Bara hon och jag, det var längesen det var så. Jag vet inte om jag har sagt det förut, men jag älskar att strosa runt i affärer med mamma. Kanske för att vi har ungefär samma smak men mest för att vi har så himla roligt tillsammans. Fast jag tror att det bara är vi som uppskattar våran humor, haha, riktigt knas. Så Lunch och shopping på IKEA blev det alltså idag. Och jösses, nu ni, nu har vi projekt på gång för vårt lilla radhus. Väggar ska rivas, golv ska läggas och möbler bytas ut. Jag tror att det blir fint. Och framförallt kommer vi ha riktigt roligt, jag älskar att göra om och inreda. och nu när jag tänker närmare på det så kanske detta bara är ett försök från min mamma att få mmig att stanna hemma några år till. De senaste veckorna har jag nog pratat mer än någonsin om att flytta hemifrån. Ibland längtar jag mig galen. Jag vill så gärna ha en egen lägenhet som ser ut så som bara jag vill med bara mina egna saker. Men... det dröjer nog ett tag tills jag får den.

puss!


Förlåt!

Jag vet att jag har varit väldigt dålig på att blogga men jag har inte riktigt haft nån lust. Bara så att ni vet. Och jag ber om ursäkt för det. Jag ska försöka skriva något inlägg imorn. Tills dess får ni ta hand om er!

puss!

Depp-maraton

I våras nån gång bestämde Maria och jag att vi skulle ha ett Johnny Depp- maraton. Och först nu blev det av, jag har nästan nyss kommit hem från en filmdag med Maria och Sara. Mysigt har vi haft det i Marias brors lägenhet som hade bioduk och allt. Perfekt. Från början skulle vi se fem filmer men det slutade med tre eftersom vi inte hittade en av dem och en annan hade alla redan sett, och tur var väl det! Man blir riktigt trött av att se på film nästan en hel dag. Det ska bli skönt att få sova. Lite konstigt eftersom jag har suttit still och inte gjort något på kanske sju timmar. Typiskt var det också att solen skulle vara framme just idag när den inte har varit det på nån vecka eller nåt. Just idag när vi hade bestämt att vara inne hela dagen. Attans. Men det var det värt, eller Johnny Depp var värd det, haha. En av världens bästa skådespelare enligt mig, kalasskön!


Mammas dag

Idag har det varit en speciell dag. Min söta mamma har nämligen fyllt år. 43 år närmare bestämt. Och eftersom det har varit mammas dag så har hon fått bestämma allt idag. Så vid lunch, efter att slappat hela förmiddan, åkte vi ner till Viken och köpte thaimat som vi sedan åt i mormor och morfars lusthus. Efter det åkte vi ner till stan och strösade omkring i nån timme innan vi åkte hem. När vi kom hem var jag en riktigt god dotter och bakade rabarberpaj till min kära mor. Gott blev det faktiskt. Fast jag är ju mer eller mindre berömd för mina pajer, inom släkten iaf, haha. Och gratulanter har det kommit lite då och då också. En långpromenad ville mamma gärna göra också, så självklart ställde jag upp. Men jag visste nog inte vad jag sa ja till. Om man knappt har rört sig på några veckor så ska man nog inte gå på en 50-minuters promenad i snabb fart. Träningsvärk i vaderna.

Grattis till min mamma!

puss!

*pustar ut*

Nu har jag paus i en timme eller nåt innan nästa pass börjar. Vi har nämligen barnsittardag idag. Det ena paret kusiner har precis åkt hem och snart kommer ett annat par. Så mycket lek blir det. Tur att solen bestämde sig för att kika fram nu så man kan vara ute och spela fotboll eller nåt. Det är faktiskt riktigt svårt att komma på roliga lekar inomhus när man inte har några leksaker till barnen.
Morgonen började väldigt jobbigt så jag trodde inte att vi skulle orka med att passa barn hela dagen, men hur kunde jag tro det? Man blir ju alltid på sitt bästa humör när man får besök av lilla Nils och Elin. Söta ungar det där.

puss!

Ibland så



Jag har tillbringat en stor del av dagen tillsammans med min syster. Ibland så tycker jag faktiskt (tro det eller ej) väldigt mycket om henne.

Lite övningskörning hanns det med idag också. Det går bara bättre och bättre och jag blir gladare och gladere för det.

puss!

snabbparty

Klockan är tio och jag är redan hemma. De andra skulle dra vidare till Arena. Men eftersom jag fyller år i oktober så blev det inget sånt för mig. Så middag och singstar med töserna blev det den här fredagskvällen för min del. Trevligt det också. Fast allra helst skulle jag vilja sitta på bussen med de andra på väg ner till stan just nu. Jag kände mig oerhört liten när jag barfota (skavsår)  gick hem efter att de andra hade åkt. Men inte deppa ihop nu Sandra. BARA två månader och ca två veckor kvar. Och på ett sätt var det bra att jag inte kommer in på Arena och Score eftersom jag inte kan vara bakis imorgon då jag ska äntligen ska träffa en person som jag har velat träffa ända sen jag fick reda på att han fanns. Men nu blir det nog mys framför tv:n skulle jag tro.

puss!


Kom hem, jag saknar dig!

Det känns så konstigt nu när mamma är bortrest. Nu har jag ingen att prata strunt med på kvällarna. Jag blev jätteglad när hon ringde förut, så man kunde prata sådär som man inte kan prata med någon annan än sin mamma. Hon är så snäll och klok min mamma. Vad skulle jag göra utan henne? Tänk vad ett samtal med henne kan göra, jag fick svar på lite problem som jag har grubblat på och allt känns mycket bättre.
Jag älskar dig.

puss!


I pray the rain, the rain won't fall



Jag vill inte att sommaren ska ta slut, det finns så mycket jag inte har hunnit göra. Jag är inne i ett såntdär lyckorus (misstolka inte!) och jag vill bara dansa runt på en äng med solen i ögonen och vinden i håret. Men istället sitter jag här med en kopp te med gått och tråk utanför fönstret. Blä på det!

Julias dag

Och idag har det varit Julias tur att fylla år. Stort grattis till henne! Hurra!

Så nu är det bara jag kvar. Känns bittert. Medan alla andra är ute och dansar sig svettiga så får jag sitta här hemma och glo. Nej då, nu ska vi inte vara sånna. Jag har nämligen gett mig tusan på att jag ska komma på en lista med saker som är positivt med att vara under 18. Än så länge har jag bara kommit på två saker. Men när jag har kommit på fler ska jag visa min fina lista här på bloggen (om jag kommer på fler vill säga).

puss från 17-åringen!

Fräsigt

Jag hittade det här halsbandet på stan igår och jag kunde inte låta bli att köpa det. Om det skulle vara någon som inte ser vad det är så ska det föreställa snäckhörlurar eller vad det nu heter. I love it!


argh...

Och där dog msn, lika bra det, nu går jag och lägger mig!

God natt alla fina människor !
puss!

Härliga Karlstad

Även om staden inte visade sig från sin bästa sida så var det ändå fint att få gå på stan här hemma igen. Jag har faktiskt saknat det lite efter att ha varit ute och rest i några veckor. Och lika fint var det som vanligt att träffa Kristin. Tyckte nästan lite synd om henne där ett tag efter att ha dragit med henne till en massa olika affärer härs och tvärs över stan. Och så blev det en fika och massor av prat. Det blir lätt en massa prat om allt mellan himmel och hav när man inte har träffat varandra på några veckor.
Och så sprang jag på Julia och Marika med crew på duvan. Dem har man inte heller sett på ett tag. Känner att det är dags att träffa lite folk.

puss!

Allt som är ditt... Det var aldrig ditt fel

Jag känner så mycket och jag tänker och undrar så mycket. Jag undrar hur det kan vara så att vissa människor inte har någon respekt för andra? Hur tänker dem, vad pågår i deras huvuden? Varför sitter de inte inburade? Hur får man stopp på dem? Finns det inget man kan göra? Hur kommer det sig att de inte inser vad de tar och vad de gör? Hur de på bara någon minut kan skada en människas liv för kanske all framtid?

Jag hur hundratals frågor men mest känner jag bara. Arg, förvirrad och rädd. De som känner mig vet att det ska mycket till innan jag blir riktigt arg. Och nu är jag arg. Riktigt arg. Det känns som att min kropp ska spricka av ilska. Men tyvärr så verkar det som att man bara ska acceptera det som hänt och gå vidare. Men hur gör man det? Och hur gör hon det?

Det är hemskt att nästan alla känner eller vet någon som blivit våldtagen. Det är det som skrämmer mig, det känns som att det bara blir vanligare och snart reagerar man väl inte ens när man hör om det på nyheterna.

Jag tänker på dig och det dem gjorde mot dig och helst av allt skulle jag bara vilja åka ner och leta upp dem äcklen. Jag kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste vara för dig. Jag hoppas för din skull och för alla andras att de åker fast. Låt dem sen lida länge och plågsamt.

Som jag sa så känner jag så otroligt mycket just nu och orkar inte skriva mer, dels för att dett i så fall skulle bli ett herrans långt inlägg men också för att jag inte klarar av det.

Det var aldrig ditt fel.


Flipping out

Oj, nu har det varit tomt här. Det beror på att jag inte har haft tid men också för att jag har så otroligt mycket känslor som bara yr omkring i mig. Därför var det riktigt skönt att inte tillbringa kvällen hemma. Jag har nyss kommit hem efter en härlig middag med mycket prat och även lite lek. I slutet av kvällen hamnade jag i min mosters källare där vi spelade flipper. Och det är ju faktiskt riktigt roligt och jag upptäckte dessutom att jag faktiskt är ganska bra på det. Fast min 5-åriga kusin var nog lite bättre, pinsamt för mig, kul för henne.
Nej nu är jag trött och ska sova.

Puss och god natt!

Grattis Marika!



Idag fyller denna bruden 18 år. Många grattis, kramar och pussar till henne!

Mysdag

Så var man hemma igen. Snart är det slut på allt resande, bara en liten tur återstår som jag inte riktigt vet om jag tänker följa med på. Hur som helst så har det varit riktigt skönt att tillbringa några dagar i stugan, jag blev nästan lite ledsen när vi var tvugna att åka hem. Idag har jag hunnit med att städa och efter det har jag bara myst och haft det bra. Jag älskar att sitta inne när det regnar och bara lyssna på dropparna som slår mot fönstret.

Hoppas ni har haft det bra.
puss!

RSS 2.0