Vecka 2

Andra veckan på sommarjobbet har börjat. Jag trodde det skulle bli solsken idag när jag klädde på mig så jag tog på mig lite svalare kläder. Men självklart så börjar det regna när jag har cyklat 200 meter. Sen dess har det varit mulet. Fram tills nu, nu när jag är hemma och har massa saker att göra inne. Typiskt. På jobbet var det som vanligt, vi ritade och inventerade lite. Det blev mycket transfetter och disneyfilmer också. Annars kan man sammanfatta dagen med ordet trött.
Hoppas ni har haft en bra måndag.

puss!

Första båtturen...

... för i år bestämde vi oss för att ta idag när det var så fint väder. Det var bara det att vi väntade tills kvällen med att åka iväg så det hann bli kallt och mulet när vi väl var på sjön. Men då är det ju perfekt fiskeväder. 2-1 blev det till mig i antal fiskar. Även om Amanda tycker att det blev 3-2 till henne. Men fiskar som släpper innan man får upp dem till båten räknas inte, tycker jag. Hehe. Men det var skönt att äntligen ge sig ut på de gungande blå igen.

Mina fångster:

 

Amandas fångst:




Det var tomt på båtar och endast ljudet av vågor som slog mot båten hördes. Underbart!

Buttercup



And I would give you every flower in the world

Lördag.

Idag har morfar och mormor firats. Och då blev det tårtkalas med nyplockade jordgubbar och pinfärsk jordgubbssaft som mormor hade gjort. Somrigare kan det inte bli. Och lille Nils var såklart med och firade, och han var på goshumör så många pussar och kramar fick man innan det var dags att åka. Åh! Kom precis på en sak! Vill ni höra något superäckligt? Morfar hade varit ute och gåttt med Milton, deras hund. Milton försvann ett tag in i skogen men kom sen tillbaka och då var han inte ensam, han hade med sig ett kadaver. Ett dött rådjur! Fatta vad äckligt! Usch, den hunden får tag i allt. Fast jag måste bara förtydliga att det inte var Milton som dödade den, han hittade den bara.

Hoppas er lördag har varit bra!
puss!


cupcake!

Är så sugen på cupcakes så det finns inte. Tyvärr är det lite svårt för mig att få tag på någon just nu, och det tar för lång tid att göra dem själv. Det var alldeles för längesen jag åt en så i helgen får jag nog boka in en fika på stan. Till dess får jag hålla till godo med den en muffins som gick betydligt snabbare att slänga ihop, haha, så ursäkta "konstnärligheten".


stackars barn

Idag var det kronoparken som gällde med jobbet. Vi gick runt och kollade på husen som mest såg ut som gamla industrilokaler på vissa ställen och så satt vi inne på universitetet och pratade. När vi sitter där kommer det en liten skitunge som var helt störd i huvudet. Han skrek att han ville ha pengar och spottade och slog på vissa i gruppen. Han verkade vara där helt själv och var kanske 7-8 år, barfota och allt. Även om man blir arg så måste man ändå tycka synd om pojken. Det verkade ju som om hans föräldrar inte brydde sig om honom. Skönt var det i alla fall när han gick.

vissa dagar

Ibland får man såna där dagar när det bara är en sak som gäller, när man fastnar för något. Oftast är det en speciell låt eller kanske en en fras som går på repeat i huvudet. Idag är det ,som förra rubriken skvallrade om, bara Jimmy Eat World som gäller och speciellt låten The Middle. Men nu känner jag att jag behöver höra något nytt, gärna något som jag aldrig hört förut eftersom det är något av det bästa jag vet, upptäcka nya band, artister eller stilar. Så nu blir det ut på nätet och leta.

En annan sak som jag fastnat för idag är godis och andra sötsaker. Jag borde skämmas, och det gör jag! Jag har dåligt samvete eftersom jag nu brutit mitt löfte om att inte äta godis på vardagarna. Men jag tror att det får bli en paus med det under sommaren, så börjar det igen samma dag som skolan börjar.

the middle

Förlåt! Jag vet att det är mycket jobb-tjat här på bloggen nu. Men jag kan inte hjälpa det! Så lycklig, så lycklig är jag över att ha det sommarjobbet jag har. Det är helt perfekt om man tänker efter, jag få chansen att verkligen leva ut min kreativitet. Så länge jag kan minnas har jag skapat och hållt på. Det första jag gör när jag är uttråkad är att skissa och måla, sätta mig vid pianot och spela egna låtar (inte världsklass på dem direkt, haha) eller göra något collage på datorn eller på papper. Så det här jobbet passar mig riktigt bra, även om det just nu är riktigt svårt att komma på några idéer att skissa ner. Men om man ska sammanfatta jobbet så är det som att ha sommarlov fast man går upp kvart i sju och cyklar en timme senare till ett ställe där man mest sitter och ritar. Fast imorgon blir det lite annorlunda, då ska vi vara på Kronoparken tillsammans med den andra gruppen, vi ska se lite på hur området ser ut där uppe och om man kan se några skillnader samt presentera vårat material för varandra. Men nu ska jag sitta här ett tag och söka på vattenfall.

puss!

Fontäner, scener och väggar

Lätt förtjänta pengar är det minsta man kan säga att mitt jobb är. Det vi har gjort idag är inte så mycket mer än att gå runt lite och kollat och skissat på idéer. Alltså kan man säga att vi suttit och ritat halva dagen. Inte så jobbigt, fast det är som de sa till oss: man slutar aldrig jobba med det här. Även när man slutat så fortsätter man tänka på vad man skulle kunna göra. Tills imorgon ska vi ha kommit på vad man kan göra på en stor vägg, det ska få området att se trevligt ut utifrån. Jag har några idéer som jag ska se om jag kan spinna vidare på. Får se om det blir något av det.
Jag har inte riktigt varit på humör idag. Det kanske beror på att dagen började illa. Jag tänkte att jag skulle cykla till jobbet idag men när jag går ner för att låsa upp cykeln så är den inte där. Den står på mammas jobb. Så jag blev tvungen att springa upp och hämta nyckeln till en annan cykel. Och såklart så står den längst in i förrådet under en massa bråte. När jag väl har slitit fram den är det bara fem minuter kvar tills jag börjar så jag slänger mig iväg. När jag cyklat några meter märker jag att det är dåligt med luft i däcken, men eftersom jag inte har tid att pumpa upp dem så åker jag ändå. Så jag blev tvungen att cykla i uppförsbacke med nästan ingen luft i däcken. Behöver jag säga att jag var helt slut när jag kom fram försent? Men nu börjar det rätta till sig och  jag ska bänka mig i soffan eftersom det äntligen börjar en ny säsong av Project Runway.



puss!

Andra dagen på jobbet

Andra dagen då, och nu har vi kommit igång. Vi gick runt på Rud och försökte komma på idéer. Det var inte så mycket mer än det som gjordes. Slappt, kanske lite för slappt. Jag kommer nog krypa ur skinnet om vi inte får mer att göra.
En sak som jag kom på och kände idag var att jag inte har tränat på jättelänge så därför kommer jag sätta mig på träningscykeln i en halvtimme. Det ska bli skönt att röra lite på sig, jag har suttit still alldeles för länge.

puss!


Midsommar i Nås

I 18 år har jag firat midsommar i min sommarstuga. Och det planerar jag att fortsätta med för midsommar i Dalarna är helt underbart. Varje år har de båtar som åker längs Dalälven, under bron där människor står och tittar på dem. Ombord på båtarna är det spelmän som spelar och det gör de hela vägen ner till Storänget där själva firandet är. Där går de i land och spelar fram till midsommarstången. Men i år var det inga båtar och jag blev jättebesviken. Jag hoppas att de inte har tagit bort dem helt, kanske var det bara så att vi missade dem. Men förutom det så var allt som det brukar, lika underbart.


Först restes midsommarstången.


När det var gjort kunde det dansas, vilket kusinerna gjorde medan vi stod och tog kort och filmade.


Elin var söt i sin krans.


Rätt som det var så började det regna och vi fick söka skydd inne på dansbanan.


Sen åkte vi hem för den årliga tipspromenaden.


Mamma och morfar var söta.


Likaså Elin och Ludvig.


Lille Milton var också med.


Och supersöta Nils!

Första dagen på jobbet

Två timmar tog introduktionen, så det var inte en särskilt jobbig första dag. Vi gick en rundtur i orrholms-garaget och kollade sen lite på annat i området och det verkar inte vara ett tungt jobb som ska göras de närmaste tre veckorna. Det viktigaste var att vi använde fantasin. Imorgon drar vi igång på riktigt på rud och jag tror att det kan blir kul.
När vi var klara gick jag in till stan igen där jag sprang runt i en timme och kikade lite, det var ett tag sen jag var på stan så jag kände att det var dags nu. På torget träffade jag Tessi. Söta Tessi som jag inte sett på flera år känns det som. Och det var härligt att se henne igen, vi tog en liten promenad och pratade massa strunt.

puss!

hemma!

Nu är jag hemma igen och jag är väldigt trött. Det är inte så lätt att ta det lugnt när man bor 13 personer i samma hus i fyra dagar och tre av dessa är småbarn som vill leka hela tiden. Men nu ska jag ladda om för imorgon är det första dagen på jobbet. Så lite mer detaljer om helgen får ni imorgon eftermiddag, och håll i hatten! ni kanske till och med får lite bilder.

puss!

hasta la vista baby!

Om bara några minuter åker vi i regnet till stugan för midsommarfirande. Kommer hem på söndag igen så det kommer vara ganska dött här. Hoppas att ni får en underbar helg!

puss, puss, puss!



och trevlig midsommar!

Mumsfilibabba!!

Förberedelsena är i full gång inför midsommar. Innan vi åker ska hela huset städas har mamma bestämt. Och så ska det tvättas och packas kläder. Men jag har precis bakat. Och jag måste nog säga att jag har överträffat mig själv vad gäller kolakrämen. Jag är riktigt stolt faktiskt, hoppas bara att alla andra tycker att den är lika god. Men nu måste jag fortsätta i stöket.

puss!


Tisdag

Det är inte klokt vad fort man tappar kollen på vilken dag det är. Jag råkade skriva onsdag som rubrik först, och det är ungefär så det har varit hela tiden sen skolan slutade, jag har varit en dag före. Men tisdag är det idag alltså, och jag och familjen har varit och firat min lilla kusin Molly som fyller ett år. Och så söt man kan vara då. Puss på henne!
Lite tråkigt känns det inte är något mer Gossip Girl den här säsongen. Nu måste man ju vänta jättelänge på att få se det igen. Trist tycker jag.



puss!

fortsättning

Klagdagen är inte slut än vad det verkar. Nu vägrar msn att fungera, och gaaah! vad trött jag blir på det! Nu går jag och lägger mig. Nu, för annars hittar jag väl nåt mer att störa mig på.

God natt säger gnäll-Sandra.
puss!

klagdag

När man vaknar på morgonen av att det blixtrar och ösregnar när man har planerat att cykla ner till stan så blir man inte sådär jätteglad. När det sedan börjar hagla så blir det ännu värre. Visst, jag tycker det är mysigt med ett åskoväder men inte idag. Nu är vädret återställt till sol men vad hjälper det när man har ont i magen och är allmänt grinig. Så det där med att ses på stan är uppskjutet. Nån annan gång sötis. Så nu sitter jag här hemma och gör som jag brukar när jag känner mig nere, jag låter kreativiteten flöda. Så lite gladare känner jag mig nu när jag har fått måla av mig lite. Och nu ska jag installera photoshop på nya datorn som jag fortfarande inte har gjort, men nu är det dags och jisses vad jag har saknat det.

puss!


ändrade planer

Som jag nämnde i tidigare inlägg så var det tänkt att jag skulle hålla mig hemifrån i dag, men så blev det inte. Det berodde mest på att jag hade huvudvärk men och på att det jag hade planerat inte riktigt blev som det skulle. Istället höll jag mig på mitt rum med fotboll på tv:n. Och nu är jag ensam hemma då gänget drog vidare. Huvudvärken är nästaan borta. Så vad ska jag hitta på nu?

i made a wish and it came true

22.22 var klockan. Vi hade nästan precis kommit ner till stan efter att ha varit hos Tomas. Där hade vi haft lite förfest, jag hade dock inte druckit så mycket eftersom det jag hade blandat till var alldeles för starkt och nästan odrickligt. Men det gjorde inget, jag var glad ändå fast ganska trött. Vi hade hur som helst sjungande gått ner till stan för att se om det fanns nåt roligt på torget. Det var ganska dött och vi hade tråkigt, i alla fall jag. Sen blev klockan 22.22 och man fick önska sig något. Jag önskade mig att kvällen skulle bli bättre och att vi skulle träffa några roliga killar, haha, en ganska lam önskan, jag vet, men det var det minsta man kunde begära av kvällen. Och gissa vad? En stund senare träffade vi några roliga killar och kvällen blev genast bättre. Så det blev ganska lyckat ändå.
Oj, vad klockan blev mycket! jag måste börja städa nu eftersom mamma har bjudit till tjejkväll. Och jag med resten av familjen är utkörd. Och det är fotboll. Men jag får se var jag hamnar.

puss!

Sommarlov! (given rubrik)

Välkommen härliga sommarlov! Jag känner på mig att den här sommaren kommer bli riktigt bra. Hoppas bara att det inte blir en typiskt svensk sommarv med massa regn för då spricker några av mina planer.
Jag fick reda på idag att jobbet inte börjar förrän på måndag om en vecka, och det var skönt att höra för då har jag ju i alla fall nästa vecka helt ledig. Nu ska jag äta nåt litet, måste ju vara hungrig när jag ska till Julia sen.

puss!


Snart...

Åh vad jag längtar! När man stod framför skolan och såg alla utspringande studenter så ville man bara börja gråta. Jag vet inte riktigt varför, kanske för att man kände vilken lycka det måste vara för dem men kanske också för att man är så extremt avundsjuk. Imorgon går man ut tvåan då. Det känns som att vi är de sista i landet som fortfarande inte fått sommarlov. Men imorgon få vi det och det ska såklart firas. Det kommer tyvärr inte bli någon tårta som vi enligt tradition alltid äter eftersom mamma slutar när jag åker till Julia. Men det gör inget för jag ska se till så att det blir någon gång under helgen istället.

Puss!


wishing for you

Alla lyckliga studenters dag idag. Jag ska snart ner för att se Tingvallas treor för sista gången. Men innan dess måste jag stryka och städa, allt medan dem säkert sitter och dricker champagne någonstans. Jag är riktigt avundsjuk, vill också! Men det är bara ett år kvar och det går ju ganska snabbt ändå. Det är kanske inte det finaste vädret för studenten men jag och Marika tummade på att det ska vara strålande solsken nästa år.
Nu ska jag ringa kontaktpersonen på sommarjobbet.

puss!


jobb!

Jag är så glad! För jag har sommarjobb! Jag ska undersöka vissa områden här i Karlstad för att se om det behövs cykelvägar eller annat. Och det verkar faktiskt kul, jag gillar ju att undersöka saker och så passar det mig eftersom man inte är på samma ställe hela tiden. Som sagt: jag är glad!
Nu ska jag bara bestämma mig för om jag orkar åka tillbaka till skolan för att lämna böcker eller om jag ska ta det på fredag.

puss!


Oh my!

Mina ben orkar inte längre bära mig, jag är helt slut. Klädd till en liten prinsessa tillbringades dagen i sal GL147 (tror jag) och som väntat var det vissa som engagerade sig mer än andra och det är ju alltid lika tråkigt. Men det har ändå varit en ganska skön dag med massor av Tingvalla-stämning!
När jag kom hem hade jag att mycket trevligt meddelande. Det var någon som hade ringt om ett sommarjobb till mig, jag ska ringa någon gång under veckan. Så nu kanske jag har fått ett jobb under sommaren trots allt. En stor lättnad, fast jobbet kanske är något som jag absolut inte vill ha, får se hur det blir.

puss!

Finns här för dig.


tihi

Jag har precis provat ut kläderna inför imorgon, Tingvalladagen, och man blir faktiskt lite fnissig. Det var väldigt längesedan man klädde ut sig inser jag nu och det är lite synd för det är ju roligt. Jag har fått låna prinsessaker från Elin och är nu fullt redo för morgondagen. Nu ska jag måla naglarna i tuggummi-rosa!

puss!

Hemma!

För några timmar sen kom jag hem efter några dagar i stugan och gud vad skönt jag har haft det! För första gången på veckor kunde jag äntligen slappna av och glömma allt annat än att det var sommar och underbart. Just nu är jag väldigt trött och orkar inte skriva något längre inlägg. Jag ska nog krypa upp i soffan och frossa i bloggläsning. Upptäckte att jag hade 138 olästa inlägg.

puss!

Away for the weekend

Jag har nästan nyss kommit hem efter en liten glassfika med Kristin. Och nu är det bara att packa klart så åker vi till stugan om en halvtimme. Ska bli så skönt att komma bort ett tag, lämna Värmland för några dagar. Det enda som inte är så bra är att jag inte kommer att ha tillgång till någon dator så om ni undrar varför det är så dålig uppdatering så beror det på det. Men det är nästan lite skönt att inte kunna sitta vid datorn.
Och nu är allt färdigt i skolan, inga prov, inga inlämningar, ingenting. Och det känns UNDERBART! Nu kan man börja slappna av. Fast först ska jag packa färdigt.

Vi hörs på söndag!
puss, puss, puss på er!


Gbg

Så! Nu har jag tid att berätta om gårdagen. Vi kom fram vid kl. 11 nån gång och då var det Universeum som gällde. Det är inte lika roligt när man redan varit där några gånger, men det var ju lite roligt att det var en kille som raggade lite på mig och Marika, haha, men det fick han inte mycket för. Sen var det Världskulturmuseet som stod på tur och det var inte mycket att hänga i granen. Jag tror att vi var där i 10 minuter sen gick vi. Men toaletterna var väldigt fräscha så det får de ett plus för! Sen var det äntligen dags för resans höjdpunkt: Liseberg! Man blir som ett litet barn igen direkt när man har gått igenom portarna. Och jag fullkomligt älskar det! Jag är mäkta stolt över mig själv som faktiskt vågade åka Kanonen. Det trodde jag aldrig att jag skulle göra men den var faktiskt riktigt rolig.  Och så vågade jag åka ännu en sak som jag aldrig vågat förut nämligen Höjdskräcken. Den rekommenderar jag till alla som inte har provat för det var så underbart härligt när den helt plötsligt släppte och man föll rakt ner genom luften. Sen blev det såklart Balder, Kållerado och de gamla vanliga. Superkul! Vi var helt slut på bussresan hem.


det sista

Nu är det bara ett prov kvar och sen är man äntligen fri från plugg. Det ska bli så skönt att slippa tänka på skolan ett tag. Idag blev jag av med två prov och en inlämning. Det ena provet var muntligt och det verkade ett tag som att jag skulle bli ensam i min grupp att göra det men sen dök det upp en till. Så vi var alltså bara två stycken så vi blev klara snabbt. Sist på dagen var det aktiekunskapsprov och det gick verkligen rakt åt ett håll i någon riktning. Hoppas att jag i alla fall får VG i slutbetyg. Göteborgsresan igår var jättebra men mer om den i ett senare inlägg, måste plugga nu.

puss!

Tanden är hel

Så var tanden lagad tillslut så nu vågar jag äntligen äta rabarberpaj som jag har varit sugen på hur länge som helst. Nu ska jag försöka skriva klart inlämningsuppgiften och plugga inför proven. Helst innan mamma kommer hem för då sk vi nämligen fara iväg till affären för att köpa något till resan imorgon. Det ska bli så roligt och jag ser mest fram emot att åka höjdskräcken. Lite nervöst är det men det ska göras. Lite tråkigt är det att det är så få i klassen som ska med in på Liseberg, de flesta ska väl passa på att shoppa lite antar jag. Jag såg att det skulle bli 28 grader så det kommer bli skapligt varmt men då är det tur att det finns flumeride och kållerado!
Nu är det plugg, plugg och plugg som gäller.

puss!


Nattbad...

... är något jag verkligen känner för nu. Det är varmt som i en bastu i mitt rum just nu och jag vill inte öppna ett fönster eftersom rummet då troligtvis kommer stormas av mygg och andra flygfän. Och då komer jag aldrig klara av att sova. Fast det spelar ingen roll om jag somnar lite senare eftersom jag inte behöver gå upp förrän halv tio. Skolan börjar klockan 11.55 (tror jag) men jag ska till tandläkaren innan för att äntligen laga min tand. Eftersom det inte var så farligt senaste gången jag lagade den så tyckte jag att jag kunde gå själv den här gången men då insisterade mamma på att hon skulle följa med. Jag skulle gissa att det är för att träffa min nya tandläkare. Och jag kan tyvärr inte hindra henne.

puss!

burned

Jag vet inte hur det gick till men jag har bränt mig bakom öronen. Ingen annanstans på kroppen utan bara bakom öronen. Där har jag aldrig bränt mig förut.
Idag ska jag göra klart det sista plugget. Jag har planerat att göra inlämningsuppgiften innan lunch. Sen åker vi ut på en tur med båten och då kan jag sitta gungandes i det blå och plugga inför proven. Nu är det bäst att jag sätter igång så jag hinner klart.

puss!

RSS 2.0